Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ce a vorbit denunțătorul cu Sorina Pintea timp de 4 minute și ce a spus martorul flagrantului?
Ce a vorbit denunțătorul cu Sorina Pintea timp de 4 minute și ce a spus martorul flagrantului?

Ce a vorbit denunțătorul cu Sorina Pintea timp de 4 minute și ce a spus martorul flagrantului?

Am citit cu atenție Referatul procurorului DNA, Marian Drăgulescu de la secția a II-a, depus la dosarul Sorinei Pintea. Speram să găsesc răspunsuri clare la întrebarea pe care ne-o punem toți: A negociat Sorina Pintea, a pretins și a luat șpagă de la o firmă ce câștigase o licitație în vremea în care ea era ministru al Sănătății?

Deci, a existat un martor la venirea și plecarea mituitorului Mihai Coste. Ce a povestit această doamnă sau dacă i s-a luat vreo declarație, procurorul nu spune.

Cum și unde a fost dată mita

Scena derulării primirii pungii negre care conținea șpaga pentru Sorina Pintea a fost descrisă de procuror. Aflăm că punga nu a fost dată în biroul inculpatei, ci într-o altă încăpere, în care se intra din anticameră. Sorina Pintea a părăsit biroul în care se afla cu ”doamna T.G.F.”, a ieșit în antecameră, iar de acolo a intrat împreună cu Mihai Coste într-o altă încăpere.

”I s-a solicitat doamnei Sorina Pintea să indice încăperea în care a primit punga de culoare neagră, inscripționată Orange, ocazie cu care aceasta a condus organele de urmărire penală într-o încăpere alăturată biroului în care a fost identificată de către organele de urmărire penală și în care se intră din anticamera/holul în care se află secretara acesteia.

Sorina Pintea a arătat că după ce a recepționat punga de la Mihai Coste și după părăsirea de către acesta a biroului, a luat punga cu bani și a introdus-o în punga în care a fost identificată, pe biroul ei, unde a pus-o personal.”, consemnează procurorul în referat.

Sorina Pintea nu a spus, însă, că ”a luat punga cu bani”, cum scrie în acest fragment. Tot în referat există descris momentul de după intrarea echipei DNA peste ea și doamna T.G.F.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: