O femeie din comuna Măldăieni (judeţul Teleorman) a fost atacată de câini la mormântul fiului care decedase recent. Iniţial s-a crezut că femeia a murit din cauza rănilor, dar Iulian Ianculescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor, a declarat pentru dcnews.ro că pensionara se află internată la un spital din București.

Victima de 70 de ani a fost găsită în agonie de un trecător, care a observat că maidanezii aveau urme de sânge. Bărbatul a anunţat Ambulanţa, iar femeie a fost transportată la spitalul din Roşiorii de Vede şi ulterior la Bucureşti.

Contactat de DC News, senatorul Marius Marinescu a declarat: "Nu există câini fără stăpân. Câinii comunitari sunt proprietatea Consilului Local conform Art. 7 din Ordonanța 55/2002 actualizată. Responsabilitatea aparține în exclusivitate autorității publice locale. Câinii din cimitire sunt obișnuiți cu oamenii pentru că aceștia le dau mâncare. Bănuiesc că rolul lor este de a păzi cimitirul împotriva profanării mormintelor. Primesc mâncare, nu-și părăsesc arealul, dar nici nu atacă oamenii."