Jucătorii ambelor tabere au avut de înfruntat, pe lângă emoţii şi uriaşa presiune a unei finale de asemenea anvergură, şi stolurile de fluturi de noapte atraşi, cel mai probabil, de luminile puternice ale stadionului cu o capacitate de 80.000 de locuri. După unele păreri, invazia ar fi fost determinată de decizia organizatorilor de a lăsa luminile de pe stadion aprinse şi în seara de dinaintea meciului.

În ciuda eforturilor ulterioare de a le alunga, insectele s-au dovedit extrem de perseverente şi indiferente, acoperind cu miile gazonul, panourile publicitare, steagurile de la colţurile terenului, microfoanele cameramanilor etc şi zburând cu dezinvoltură prin faţa camerelor de luat vederi.

Anterior accidentării care a dus la înlocuirea sa în primul sfer de oră al meciului, Cristiano Ronaldo fusese fotografiat alungând cu mâna mai multe creaturi înaripate care îl şicanau în timpul încălzirii. De asemenea, golgheterul Euro 2016, francezul Antoine Griezmann, a fost importalizat în timp ce şi le scutura de prin păr, tot înaintea partidei, în vreme ce antrenorul său Didier Deschamps a fost fotografiat în timp ce încerca să-şi cureţe costumul impecabil năpădit de gângănii păroase.  Citeşte şi CE 2016. Portugalia – Franța, 1-0. MIRACOL pe „Stade de France”! Lusitanii au devenit, în premieră, CAMPIONII EUROPEI

Te-ar putea interesa și: