Evenimentul Zilei > Justitie > CCR a admis PARȚIAL NOILE MODIFICĂRI aduse Codului de Procedură Penală. Care este motivul din spatele acestei DECIZII
CCR a admis PARȚIAL NOILE MODIFICĂRI aduse Codului de Procedură Penală. Care este motivul din spatele acestei DECIZII

CCR a admis PARȚIAL NOILE MODIFICĂRI aduse Codului de Procedură Penală. Care este motivul din spatele acestei DECIZII

CCR (Curtea Constituțională a României) a decis, vineri, că noile modificări aduse de Parlament Codului de Procedură Penală sunt parțial neconstituționale.

Curtea Constituţională a României a admis parţial, vineri, sesizările transmise de Instanţa supremă, PNL, USR şi preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu proiectul legii pentru modificarea Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea legii privind organizarea judiciară, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR.

Curtea Constituţională a continuat azi discuțiile asupra sesizărilor transmise de instanța supremă, PNL, USR și președintele Klaus Iohannis în legatură cu proiectul legii pentru modificarea Codului de Procedură Penală, precum și pentru modificarea Legii privind organizarea judiciară.

„Analiza sesizarilor a inceput joi, insa judecatorii constitutionali nu au ajuns la o concluzie in privinta tuturor punctelor sesizate, astfel ca au amanat pentru vineri dezbaterile.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa sesizeze CCR in vederea exercitarii controlului de constitutionalitate, inainte de promulgare, asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii 135/2010 privind Codul de Procedura Penala, precum si pentru modificarea si completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara”, mai scrie sursa citată.
 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: