Șapte persoane au prezentat informații coroborate confirmând povestea lui Reade despre comportamentul nepotrivit al lui Biden, fost vicepreședinte al SUA și candidat Democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Acuzațiile lui Ford la adresa lui Kavanaugh, acum judecător la Curtea Supremă, care s-au bucurat de sprijinul tuturor Democraților și al presei „mainstream”, nu au avut nici un element în sprijinul lor.

Christine Blasey Ford is sworn in before the Senate Judiciary Committee, Thursday, Sept. 27, 2018 on Capitol Hill in Washington. The Senate Judiciary Committee will hear from Supreme Court nominee Brett Kavanaugh and Christine Blasey Ford, the woman who says he sexually assaulted her. (Michael Reynolds/Pool Image via AP)

Nu există nici o dovadă că Ford și Kavanaugh s-au întâlnit în liceu – în perioada presupusei agresiuni – iar principalul său martor circumstanțial, Leland Keyser, a declarat în cele din urmă că nu are încredere în relatarea lui Ford.

În afară de povestea lui Keyser, cea mai importantă dovadă a lui Ford era o declarație pe care a făcut-o la o terapie de cuplu, la psiholog, după mai bine de 30 de ani de la presupusa agresiune.

Notele de la ședintețe de terapie din 2012 și 2013 arată că ea a invocat o agresiune sexuală în liceu, fără a da însă numele agresorului.

Alți prieteni ai lui Ford afirmă că nu au discutat cu aceasta niciodată despre un atare eveniment, înainte de 2012.

Afirmațiile Tarei Reade au mult mai multe elemente de sprijin, arată o analiză Daily Caller.

Ultimul astfel de element este un document de instanță din 1996, care arată că fostul soț al lui Reade a afirmat că aceasta i-a spus că a fost victima unei agresiuni sexuale în perioada în care lucra la biroul senatorial al lui Joe Biden, în 1993.

Soțul lui Reade este a șaptea persoană care afirmă că a auzit întreaga poveste sau o parte a ei.

Fosta vecină a lui Reade, Lynda LaCasse, a declarat că aceasta i-a spus în anii 1990 că șeful său de la Washington o agresase sexual.

Fratele lui Reade, Collin Moulton, a confirmat și el detalii ale relatării surorii sale, afirmând că aceasta o informase pe mama lor despre incident.

Declarația lui Moulton este confirmată de faptul că mama lui Reade a vorbit despre agresiunea fiicei sale într-o emisiune Larry King Live din 1993.

Lorraine Sanchez, care a lucrat cu Tara Reade la jumătatea anilor 1990, pentru un senator al statului California, a afirmat că aceasta s-a plâns că fostul său șef de la Washington a hărțuit-o și agresat-o sexual.

Două prietene ale lui Reade, au confirmat și ele relatarea, pentru Associated Press, dar au dorit să-și păstreze anonimatul.

Acuzațiile Tarei Reade la adresa lui Joe Biden au și ele destule lacune.

Scepticii au subliniat că povestea pe care aceasta a relatat-o ziariștilor a suferit modificări de-a lungul timpului, ajungând de la hărțuire la agresiune sexuală.

Trei foste asistente ale lui Biden, despre care Reade afirmă că le-a spus despre hărțuire, neagă acest lucru.

Diferența dintre povestea lui Reade și cea a lui Ford este că, deși ambele au dat motive scepticilor să le pună sub semnul întrebării, acuzațiile lui Reade au mult mai multe confirmări, apropiate de timpul în care presupusul incident ar fi avut loc, decât cele ale lui Ford.

Însă aceste confirmări nu au fost suficiente pentru ca mulți Democrați proeminenți să îi ofere lui Reade sprijinul pe care i l-a oferit lui Ford, constată Daily Caller.

Senatoare Democrată de California, Dianne Feinstein, o mare apărătoare a lui Ford, a calificat acuzația lui Reade „ridicolă”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE