Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazuri socante de pe Facebook. Ce se intampla cand ai incredere in strainii de pe retelele de socializare
Cazuri socante de pe Facebook. Ce se intampla cand ai incredere in strainii de pe retelele de socializare

Cazuri socante de pe Facebook. Ce se intampla cand ai incredere in strainii de pe retelele de socializare

Pe internet poti sa cunosti tot felul de eprsoane care isi ascund identitatea. Mai multe adolescente au ajuns victimele unor infractori care le-au cerut bani si le-au fortat sa intretina relatii sexuale cu ele. Acestia le minteau pe fete ca sunt de la agentii de modeling, le puneau sa se fotografieze sexy, iar apoi le santajau.

Totul se intampla pe Facebook, unde barbatii reuseau cu usurinta sa interactioneze cu tinerele minore.  Gabriel Ilie este acuzat ca a santajat mai multe adolescente ca sa intretine relatii intime cu el. Una dintre fete, in varsta de 16 ani, spune ca a vorbit pe Facebook cu un tanar care s-a recomandat Mihai Dumitrescu.

S-a intalnit apoi cu el in oras, iar acesta i-ar fi propus sa lucreze la un videochat si sa castige mii de euro pe luna. Ademenita de acest castig usor, adolescenta a acceptat. A dat o proba, adica s-a dezbracat in fata unei camere de luat vederi. A inceput apoi teroarea.

Acesta le promitea multi bani, sedinte foto, insa inainte fetele trebuiau sa trimita imagini sexy cu ele, iar apoi erau santajate cu fotografiile.

Potrivit B1 TV, un studiu de anul trecut arata ca 80% dintre copiii din Romania au pagina pe Facebook. Dintre acestia, 41% au fost deja contactati de persoane necunoscute, iar 21% au primit chiar mesaje cu un continut sexual.
 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: