Evenimentul ZileiActualitateCazul polițistului orfan UMILIT DE ȘEFI. Colegii agentului fac PROTEST DE SUSȚINERE. Un fost comandant acuză: „Șeful Poliției Moinești a fost PRINS LA FURAT”

Cazul polițistului orfan UMILIT DE ȘEFI. Colegii agentului fac PROTEST DE SUSȚINERE. Un fost comandant acuză: „Șeful Poliției Moinești a fost PRINS LA FURAT”

Cazul polițistului orfan UMILIT DE ȘEFI. Colegii agentului fac PROTEST DE SUSȚINERE. Un fost comandant acuză: „Șeful Poliției Moinești a fost PRINS LA FURAT”
După dezvăluirile din „Evenimentul zilei”, tot mai mulți polițiști, atât ofițeri cât și subofițeri, se solidarizează cu polițistul orfan umilit de șefi, Aurel Munteanu, din Moinești, județul Bacău. Mai mult, agenți din județele Bacău, Neamț și din București și-au anunțat prezența, vineri, la Moinești pentru a protesta împotriva șefului poliției, comisar șef Gelu Margină.

Așa cum a dezvăluit „Evenimentul zilei”, polițiștul orfan, crescut de amiralul Cico Dumitrescu, s-a închis într-un birou, joia trecută, și a amenințat că se sinucide pentru a atrage atenția asupra „abuzurile șefului Poliției Moinești”. Aurel Munteanu ne-a povestit că a fost apostrofat de șefi, după ce a amendat și a ridicat permisele de conducere ale unor persoane influente din localitatea băcăuană, printre care și finul inspectorului șef. „Am cerut avize de la Primărie și Jandarmi. Dacă nu vor să ne dea e un abuz și ne vom plimba pe trotuar, în fața poliției, ca simpli cetățeni, cu tricouri pe care vom scrie că cerem demisia domnului Margină”, ne-a dezvăluit vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), Ioan Cănărău.

Ședință-fulger

În acest timp, conducerea IPJ Bacău a declanșat o anchetă-fulger la Poliția Moinești. Însuși comandantul instituției, comisar șef  Vasile Oprișan a fost, luni, la Moinești. Polițiștii din oraș și din comunele aparținătoare au fost chemați la o ședință care a durat șase ore. Din spusele unora dintre agenți  la întrunire a participat și psihologul unității. Polițiștii au dat teste în cadrul cărora au fost întrebați cum trebuie să se poarte în relația cu cetățenii. Apoi, au fost întrebați despre agentul Aurel Munteanu. Însă, „interogatoriile” au fost ținute chiar de față cu Gelu Margină, șeful contestat de polițistul orfan.„Puțini sunt cei care au avut curajul să spună ceva împotriva șefului lor cu el de față”, a precizat unul dintre polițiștii din Moinești.

Declarat apt psihologic

La începutul acestei săptămâni, polițiștii din Moinești au primit rezultatele evaluărilor medicale și psihologice. Culmea este că agentul Munteanu a fost declarat apt medical și psihologic de o comisie medicală. E vorba despre testarea periodică care se face pentru avizarea celor care pot conduce mașinile Ministerului Afacerilor Interne. „Pot conduce mașina. Nu sunt nebun așa cum vor să mă scoată și e o dovadă în plus că domunul Margină mi-a interzis degeaba, ani la rând, să port arma în patrulare. Apoi, dacă tot spun că am probleme psihice, de ce domnul Margină a fost de acord, în 2013, să îmi redea arma pe mână? Doar m-i dat-o în urma unei evaluări”, ne-a spus Aurel Munteanu.

Fost comandant despre șeful Poliției Moinești:„A fost prins la furat”

Despre comisarul șef Gelu Margină, fostul lui comandant, de la Poliția Moinești, Dumitru Toma, spune că „este un paranoic”. Toma ne-a povestit că Gelu Margină „a fost prins la furat”. „În perioada 2000-2001, a fost prins în flagrant de colegii lui,  în timp ce însoțea două cisterne de combustibil furat. Totul a fost trecut sub tăcere cu complicitatea unor șefi din inspectorat”, a dezvăluit Dumitru Toma. Acesta a fost comandantul Poliției Moinești în perioada 1995-2001. Îl descrie pe Gelu Margină drept „un tip răzbunător” și „un traficant de țiței”.  Spune că adjunctul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bacău, Ionel Mirică, este „invitat permanent” la chefurile organizate de Margină. Amintim că Mirică este cel care l-a apostrofat pe agentul Aurel Munteanu pe motiv că nu avea pantalonii în regulă, că nu era bărbierit și că avea cravata strâmbă, dialog care a declanșat furia comandantului Margină și a condus, apoi, la gestul necugetat de amenințare cu  sinuciderea. Toma îi ia apărarea polițistului orfan: „Pe băiatul ăsta dacă îl urci  în copac, acolo stă. Atât de ascultător este. Însă e mai temperamental. Nu suportă nedreptatea.”.

Recomandat de Cornel Dinu, crescut de Cico Dumitrescu

Agentul șef Aurel Munteanu ne- povestit că a fost angajat în Poliția Română în anul 1995. Până să ajungă la Poliția Moinești, el a lucrat, în București, la Evidența Populației și la Secția 2 Poliție. Apoi, la Poliția din Târgu Trotuș. „Am crescut la Casa de Copii din Târgu Ocna. Am fost singurul din 600 de copii care au absolvit Bacalaureatul”, ne-a povestit Aurel Munteanu. El spunea că, la începutul anilor  ‘90, a practicat arte marțiale la Clubul Dinamo.

„Am centura neagră la karate. Acolo l-am întâlnit pe domnul Cornel Dinu. Dumnealui m-a recomandat domnului amiral Cico Dumitrescu”, a dezvăluit agentul.

Din spusele lui reiese că amiralul Cico Dumitrescu, atunci când a văzut ce fel de tânăr este, i-a spus: „Eu te cresc!”. L-a adoptat, într-un fel, și a crescut în casa fostului demnitar din Cartierul Primăverii. „Am stat șapte ani acolo, într-o cameră de sub vila sa din Primăverii”.

Agentul spune că a vrut să se facă polițist pentru că, atunci când era adolescent, a fost scăpat din mâinile unor bătăuși de un polițist. „De atunci, de când am văzut ce fel de om este cel care m-a salvat, am hotărât să mă fac polițist.” a mărturisit Aurel Munteanu. Drept urmare, el a urmat Școala de Subofițeri „Vasile Lascăr” din Câmpina și și-a urmat visul.


Accesează: