Cazul Nordis ajunge în Parlament. O comisie va investiga mafia din imobiliare

Scandalul Nordis. Sursa foto: Facebook

Cazul Nordis a zguduit piața imobiliară după ce a ieșit la iveală o schemă complexă de înșelătorie cu complicitatea unor politicieni de la nivel înalt.

Cazul Nordis ajunge în Parlamentul României

Plenul comun al celor două Camere a adoptat, miercuri, înfiinţarea comisiei de anchetă pentru verificarea cheltuielilor efectuate de şi pentru Administraţia Prezidenţială în perioada 2014-2024 şi a comisiei de anchetă pentru investigarea mafiei imobiliare, pornind de la cazul Nordis.

Mai exact, proiectul de Hotărâre a Parlamentului României privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare comune de anchetă pentru verificarea cheltuielilor efectuate de şi pentru Administraţia Prezidenţială în perioada 2014-2024 a fost aprobat cu 258 de voturi pentru şi 2 împotrivă.

Sursa foto: Nordis

Comisia de anchetă va verifica și cheltuielilor președintelui Iohannis

Comisia de anchetă pentru verificarea cheltuielilor efectuate de şi pentru Administraţia Prezidenţială în perioada 2014-2024 îşi propune identificarea motivelor care au dus la secretizarea documentelor cu privire la cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, se dorește, aflarea sumelor achitate de Preşedenţie în vederea închirierii de avioane private de lux, a sumelor cheltuite pentru plata cazării în străinătate în condiţii deosebite - premium, cheltuielile făcute pentru renovarea vilei Lac 3 şi a celor pentru renovarea vilei din Bd. Aviatorilor 86.

Cazul Nordis, votat cu 256 de voturi pentru şi 2 împotrivă

Proiectul de Hotărâre a Parlamentului României pentru constituirea unei comisii parlamentare comune de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru investigarea mafiei imobiliare, pornind de la cazul Nordis a fost votat cu 256 de voturi pentru şi 2 împotrivă.

Comisia pentru cazul Nordis îşi propune:

  • identificarea modalităţilor legale de vânzare a unor locuinţe aflate la stadiul de proiect sau vânzarea aceleiaşi locuinţe către două sau mai multe persoane pornind de la cazul Nordis,
  • identificarea modalităţilor de diminuare ilegală a TVA datorată de dezvoltatorii imobiliari,
  • identificarea mecanismelor prin care dezvoltatorii imobiliari devalizează societăţile comerciale prin care realizează construcţiile şi ulterior le falimentează transferând paguba în sarcina cumpărătorilor de bună credinţă, potrivit senat.ro.