Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul Lazăr a gonit din GDS trei mebri importanți
Cazul Lazăr a gonit din GDS trei mebri importanți

Cazul Lazăr a gonit din GDS trei mebri importanți

Radu Filipescu (foto) și Mircea Dinescu, membri fondatori ai Grupului de Dialog Social, au anunțat ieri că se suspendă din GDS.

Radu Filipescu, fost deținut politic la Penitenciarul Aiud în regimul comunist, a postat pe Facebook că s-a suspendat din funcția de membru GDS din cauză că nu a reușit să stopeze decizia de a i se acorda procurorului general Augustin Lazăr premiul asociației. Mircea Dinescu a scris în editorialul său din „Cațavencii”: „Ca membru fondator al GDS-ului, solicit ca numele meu să fie șters de pe certificatul de botez al Sfintei Sfintelor Civice”. La rândul ei, Laura Ştefan, expert anticorupţie a scris pe social media: „Am demisionat din GDS”. Întrebată de această decizie, aceasta a răspuns: „divergenţe de opinie”.

Grupul pentru Dialog Social a anunţat marți că anulează ceremonia de ieri în cadrul căreia ar fi urmat să îi acorde Premiul GDS pe 2018 procurorului general Augustin Lazăr. Tot marţi, judecătorul constituţional Daniel Morar a adresat membrilor GDS o scrisoare deschisă în care spune că renunţă la Premiul GDS primit în anul 2011. Daniel Morar declara că a fost surprins când a aflat că GDS i-a acordat premiul pe anul 2018 lui Augustin Lazăr, despre care spune că nu este un „torţionar”, dar nici un „inocent”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.