Evenimentul Zilei > Justitie > Cazul dispariției lui Codruț Marta. Radu Nemeș ar fi cerut să facă declarații în fața procurorilor DNA
Cazul dispariției lui Codruț Marta. Radu Nemeș ar fi cerut să facă declarații în fața procurorilor DNA

Cazul dispariției lui Codruț Marta. Radu Nemeș ar fi cerut să facă declarații în fața procurorilor DNA

Omul de afaceri, extrădat din SUA în luna mai, ar fi dispus să colaboreze cu procurorii DNA cu privire la relația sa cu Codruț Marta, fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dispărut și dat în urmărire internațională din mai 2012.

Radu Nemeș și-ar fi exprimat intenția de a face dezvăluiri și despre relația sa cu omul de afaceri Elan Schwartzenberg, susține Antena 3. Potrivit sursei citate, informațiile pe care le deține Nemeș ar indica legătura dintre Marta și Schwartzenberg, precum și conexiunile acestora cu o persoană influentă din conducerea statului român.

Omul de afaceri, considerat locotenentul lui Codruț Marta, este audiat de procurorii anticorupție, urmând să le ofere acestora informații despre conturile unde au ajuns banii din afacerile de contrabandă cu motorină.

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost trimis în judecată în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro. În acest dosar, el este anchetat alături de fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu, de soţii Radu şi Diana Nemeş şi de mai mulţi administratori de firme.

Radu Nemeş, considerat de procurori coordonatorul grupului infracţional organizat, şi Diana Nemeş, administrator la SC Excella Real Grup SRL, sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală.

Diana Nemeş a fost extrădată din SUA în 7 mai, iar soţul acesteia a fost adus în ţară în 15 mai. Instanţa a confirmat, în zilele în care au fost aduşi, mandatele de arestare preventivă emise pe numele lor în iulie 2012.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.