Administrația penitenciarelor și Penitenciarul Rahova ne-au transmis că deținutul nu avea dreptul la eliberare condiționată și că i-a fost respinsă cererea de învoire „din motive umanitare”. Deși conducerea știa despre moartea fratelui său, Ion Bujor nu a beneficiat de consiliere psihologică la închisoarea în care s-a sinucis
Sinuciderea deținu tului Ion Bujor, tânărul de 33 de ani care și-a pus capăt zilelor în Penitenciarul Rahova, după ce nu i s-a acordat o învoire pentru a participa la înmormântarea fratelui său, a ajuns în atenția Parchetului General.
Omul de afaceri Gigi Becali, impresionat de drama prezentată, ieri, de „Evenimentul zilei”, a anuțat că depune plângerea în care îl acuză pe directorul închisorii că este „autorul moral” al morții deținutului.
Spun că nu sunt obligați să verifice
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Penitenciarul Rahova ne-au transmis că deținutul care și-a pus ștreangul de gât, joia trecută, cu un cablu, era condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni închisoare, pentru furt calificat. În martie, el a cerut o învoire pentru a participa la funeraliile fratelui său. ANP susține că „eliberarea condiționată nu este un drept” și că deținutul „nu îndeplinea condițiile legale”, iar că solicitarea a fost refuzată pe motiv că Ion Bujor nu a adus o copie după certificatul de deces.
Oficialii pușcăriilor susțin că ei nu au voie să ceară detalii și documente privind decesul vreunei rude a deținuților. Șefii de la Rahova au precizat că angajații lor nu au fost anunțați despre intenția de suicid, deși am aflat că tânărul spunea că vrea să se omoare. Deși conducerea de la Rahova aflase despre tragedia lui Bujor chiar din cererea de învoire, el a beneficiat de consiliere psihologică doar „în mai multe unități de detenție”, după moartea concubinei și copilului, în 2014. ANP ne-a informat că a sesizat organele de urmărire penală pentru efectuarea unei anchete.