Judecătorii Curţii Supreme au închis definitiv dosarul de plagiat al lui Victor Ponta

Victor Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat, după ce contestaţia formulată de Adrian Papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru, prin care au cerut infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale şi redeschiderea dosarului, a fost respinsă, luni, de instanţa supremă, decizia fiind definitivă

Update Curtea Supremă a respins ca inadmisibilă plângerea formulată de Adrian papahagi, Mihail Neamţu şi Augustin Ofiţeru. Cei trei trebuie să plătească câte 100 de lei drept cheltuieli de judecată. Decizia este definitivă. Minuta: Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petiţionarii Papahagi Răzvan Adrian, Neamţu George Mihail şi Ofiţeru Augustin Minel împotriva rezoluţiei nr.783/P/2012 din 16 mai 2013 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. Obligă petiţionarii la plata sumelor de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 17 martie 2014.

După ce în 2012, actualul premier era acuzat de revista științifică Nature că și-a copiat lucrarea de doctorat din alte lucrări de gen, iar anul trecut Parchetul General a conchis că nu poate măsura dacă e plagiat sau nu, astăzi judecătorii de la Curtea Supremă va decide dacă șeful PSD poate fi judecat sau nu pentru plagiere. Curtea Supremă ar putea decide astăzi dacă premierul Ponta poate fi tras la răspundere pentru că a copiat mare parte din teza de doctorat. Parchetul general, condus de Tiberiu Niţu, a închis în prima fază dosarul, explicând că nu poate măsura cantitativ cât a copiat Ponta în lucrarea de doctorat coordonată de Adrian Năstase în anii 2000.