Proprietarul câinilor care au mutilat un copil: "Am nevoie de ei!"

Proprietarul câinilor care au mutilat un copil: "Am nevoie de ei!"

Câinii din interiorul întreprinderilor sunt bombe cu ceas. Copilul a fost muşcat sălbatic pentru că zona nu era împrejmuită. Avocaţii cer dosar penal.

La patru zile după ce o haită de câini a sfâşiat un copil de şase ani cu sindrom Down, la Checea, în judeţul Timiş, proprietarul lor lasă în continuare animalele libere. El susţine că nu se poate despărţi de câini pentru că are nevoie de ei să îi păzească bunurile.

"Trebuie dat un exemplu"

Avocaţii susţin însă că animalele trebuiesc eutanasiate de urgenţă, iar proprietarul lor condamnat pentru vătămare corporală gravă. Ar fi astfel un exemplu pentru ceilalţi români care nu respectă Legea privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Potrivit acestei legi, proprietarul este pe deplin răspunzător pentru orice acţiuni ale câinilor săi scăpaţi de sub control. Este obligatoriu ca animalele să fie eutanasiate, iar proprietarul lor sancţionat penal. În România, câinii sunt lăsaţi pe străzi şi toate atacurile lor s-au lăsat fără sancţiuni din partea autorităţilor. Dacă un astfel de personaj - cum e proprietarul câinilor de la Checea – ar răspunde penal, atunci şi ceilalţi ar fi mai responsabili. Trebuie dat un exemplu, proprietarul câinilor de la Checea trebuie sancţionat penal pentru vătămare corporală gravă, având în vedere rănile provocate de animale acelui copil", a declarat avocatul Florin Kovacs.

Sute de muşcături pe corpul copilului

Fiul familiei Doboşan a fost desfigurat de şase câini. Potrivit medicilor, animalele au rupt bucăţi întregi din corpul lui, din zona toracelui şi a planşeului perineal.

"Nu se poate descrie în cuvinte cât este de mutilat", a explicat unul dintre medici.

Vineri, băieţelul a plecat singur de la grădiniţă, a ajuns în zona fostului CAP şi a pătruns în curtea acestuia, printr-o spărtură în gard, şi a fost atacat de câinii de pază.

Nicolae Ştefan, proprietarul fostului CAP, susţine că în mod normal copilul nu ar fi putut intra în curte, dacă hoţii nu ar fi furat aproape 100 de metri de gard, ca să îl ducă la fier vechi.

"Îmi pare teribil de rău de cele întâmplate, dar nu pot să omor câinii. Am nevoie de ei acolo pentru că deseori avem furturi", explică Ştefan. Primarul Dorin Birdean spune că el nu are ce face. "Este o proprietate privată, nu putem interveni", explică edilul.

Ce va decide procurorul

Vineri seara, după operaţie, micuţul mutilat de câini a primit şanse minime de supravieţurie. El a fost internat la ATI şi menţinut în viaţă cu ajutorul plămânului artificial. Ieri, starea lui s-a mai îmbunătăţit: reuşeşte să respire singur.

"Copilul a ieşit din hipotermie. Ca şi caz de ATI, putem spune că este salvat", a declarat dr. Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" din Timi şoara.

De acum înainte urmează greul: operaţiile plastice de reconstrucţie a părţilor din corp sfâşiate. Se aşteaptă ca procurorul de caz să se pronunţe asupra încadrării faptei. 6 câini au atacat un copil de 6 ani, rupându-i bucăţi din corp Citiți și:

  • O lege din 2002 permite eutanasierea maidanezilor
  • Fotografia care îi sperie până şi pe cei mai înfocaţi iubitori ai câinilor
  • Privilegii pentru o viaţă de câine. Programul Prima Casă pentru maidanezi
  • DEZBATERE EVZ. Cum credeți că ar trebui rezolvată problema câinilor fără stăpân? Ați fi de acord cu o taxă pentru îngrijirea maidanezilor?