Evenimentul Zilei > Social > Cazul care a zguduit România. Moartea misterioasă a unui copil de 15 ani
Cazul care a zguduit România. Moartea misterioasă a unui copil de 15 ani

Cazul care a zguduit România. Moartea misterioasă a unui copil de 15 ani

Moartea unui copil de 11 ani nu a fost elucidată nici la 15 ani de la producerea ei, polițiștii afirmând că cercetările trebuie reluate

O crimă, învăluită în mister după 15 ani de la comiterea ei. Un copil de 11 ani a avut parte în luna februarie 2014 de o moarte groaznică, el fiind răpit, sechestrat și supus timp de o zi unor chinuri îngrozitoare, fiind apoi aruncat pe un câmp.

Autorii crimei au rămas încă necunoscuți, profilerul Poliției Române care a analizat dosarul spunând că cercetările trebuie refacute în totalitate, scrie libertatea.ro.

Ionuţ Gabriel Dragomirescu, era elev la a IV-a la Colegiul „Mihai Eminescu” din București , el aflându-se în grija tatălui lui, după ce părinții lui divorţaseră. El locuia împreună cu tatăl lui într-o fostă pivniţă de la demisolul unei unei clădiri vechi de lângă Piaţa Coşbuc.

Potrivit vecinilor, băiatul ar fi fost văzând cerșind pe stradă, fiind un copil sărac care nu era supravegheat de tată. Băiatul i-a cerut voie tatălui lui sâmbătă, 31 ianuarie 2004, în jurul orei 14:00, să iasă afară să se joace . Copilul a dispărut fără urmă după ce în jurul orei 20;30 a fost văzut de un vecin ieșind dintr-un magazin. Tatăl a anunțat dispariția băiatului la Poliție, după ce l-a căutat pe străzi și la vecini . Demersul sau fost însă zadarnic și nici oamenii legii nu au fost prea grăbiți să facă cercetări, deși afară era foarte frig.

Copilul a fost găsit întâmplător pe 2 februarie, pe marginea unei șosele lângă comuna Ciolpani, el fiind lovit în zona feţei și având mâinile și piciorele rupte. Băiatul murise cu câteva ore înainte de a fi găsit , el târându-se pe câmp până pe autostradă , încercând să se salveze. Comisarul şef dr. Dorin Dumitran, profilerul Poliţiei Române, spune că acest caz l-a marcat , el având pe birou o poză a băiatului. Profilerul Poliţiei Române a studiat „cazul de la Ciolpani” și susţine că au fost doi autori ai crimei, el bazându-se pe leziuni şi pe manipularea cadavrului.„A făcut parte dintr-un film. Iar filmul este în capul a-u-to-ri-lor. Eu pot susține asta.De fapt, am şi susținut în raport. Acel dosar trebuie luat de la capăt, din nou”, susține Dorin Dumitran, profilerul Poliţiei Române.

Filmul unei tragedii

Băieţelul de 11 ani prezența „multiple leziuni de violenţă caz în care s-au reţinut şi exercitarea unor acte de cruzime asupra victimei, realizate în contextul unor raporturi sexuale nale şi orale, prin constrângere „se precizează în raportul medicol legal. În timp ce era abuzat , copilul a fost strangulat cu o curea prinsă în jurul gâtului.

În primele zile de anchetă, a fost suspectat Antonio Mendez Rios, un pedofil spaniol prins în timp ce abuza sexual un băiat 15 ani în parcul din comuna Bragadiru.În 2006, atenţia anchetatorilor s-a îndreptat către Mark Antony Bianchi, un milionar american de 43 de ani , patron al unui lanţ hotelier din SUA, urmărit de FBI pentru presupuse „infracţiuni de voiaj cu intenţia de a se angaja în activităţi sexuale ilegale”.

În 2011, a fost cercetat şi afaceristul german Klaus Zander, acuzat că plătea pentru relaţii sexuale cu minori. Oamenii legii , deși au făcut numerroase cercetări, nu au găsit încă vinovații pentru crimă produsă împotriva unui băiat de 11 ani, fiind cercetați și străini care au fost bănuiți de pedofilie.