Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul Caracal. Probă incredibilă! Cineva din Poliția Română suna pe telefoanele Luizei şi ale lui Dincă, după răpirea fetei
Cazul Caracal. Probă incredibilă! Cineva din Poliția Română suna pe telefoanele Luizei şi ale lui Dincă, după răpirea fetei

Cazul Caracal. Probă incredibilă! Cineva din Poliția Română suna pe telefoanele Luizei şi ale lui Dincă, după răpirea fetei

Am informat într-un articol anterior, în exclusivitate, că telefonul Luizei Melencu, despre care procurorii spun că a fost ucisă de Gheorghe Dincă, a fost folosit de cineva și după răpirea fetei. Dincă declarase că a aruncat mobilul Luizei pe câmp, la scurt timp după ce aceasta s-a urcat la el în mașină. Dincă minte. Cotinuăm seria dezvăluirilor incendiare.

S-a vorbit pe ambele telefoane ale Luizei

În episodul anterior, am explicat faptul că Luiza Melencu avea două telefoane. Mai exact, un singur aparat, la care folosea două cartele. Prima cartelă o vom numi 620, după ultimele trei cifre ale numărului. Această cartelă este un abonament, pe numele mamei Luizei, Monica Melencu. Cea de-a doua cartelă, pe care o vom numi 031, tot după ultimele trei cifre ale numărului ei, era o cartelă prepay, cumpărată tot de mama Luizei. Pe aceasta fata o ţinea în husa telefonului mobil, pentru că aparatul nu avea loc pentru două sim-uri. Această a doua cartelă, 031, Luiza o folosea doar pentru a vorbi pe facebook, cu un grup de prieteni din care făcea şi ea parte. Cartela-abonament, 620, o folosea pentru convorbirile curente. Vorbea mai ales pe WhatsAp. Atât apeluri audio, cât şi video.

Să reamintim ce se întâmplă cu traficul de pe mobilul fetei, ce lucruri a scos la iveală.

Luiza s-a urcat în maşina lui Dincă în acea nenorocită zi de 14 aprilie 2019, în Caracal, la intersecţia numită „la Văduva” la orele 11,34. Telefonul ei cu cartela-abonament 620 este prezent pe celula de la Caracal. Un minut mai târziu, la 11,35, el dispare de pe celula de la Caracal. După alt minut, la orele 11,36, apare pe releul de la Dioşti, care are o rază de acoperire de 4 kilometri. Asta înseamnă că maşina cu fata captivă se deplasa pe şoseaua Caracal-Craiova.

Dincă spune că a oprit într-o parcare în apropiere de Dioşti, comuna în care locuia fata. Că acolo i-a smuls telefonul şi l-a aruncat pe câmp. După care a întors maşina şi s-a îndreptat către locuinţa lui, prin faţa căreia trecuse cu câteva minute mai devreme (Dincă locuieşte pe Calea Craiovei, foarte aproape de ieşirea din Caracal) unde o sechestrează pe Luiza și o violează. De la 11,46 şi până la 13,46, la telefonul Luizei, care avea în el cartela 620, nu vorbeşte nimeni. Telefonul se află însă în continuare pe raza releului din Dioşti. De la 13,46 şi până la 19,22, telefonul este solicitat de peste 100 de ori. Dintre acestea, 7 apeluri sunt video. Nu este doar apelat, lucru firesc pentru că, văzând că nu mai apare acasă, familia Luizei s-a alertat şi a încercat să o caute la telefon. Dar se şi sună de pe el. Cineva îl foloseşte.

Ce înseamnă asta? Că Dincă a minţit atunci când a spus că a aruncat telefonul. Mai mult, la un moment dat, telefonul cu cartela-abonament 620 s-a descărcat. Apoi iar s-a vorbit de pe el. Asta înseamnă că cineva l-a încărcat şi apoi l-a folosit.

La 19,56, pe cealaltă cartelă a Luizei, 031, cea pe care o avea în husa telefonului, încep să intre mesaje. Asta înseamnă că cineva a luat cartela prepay şi a băgat-o în telefonul lui. Pentru că în telefonul Luizei era cartela 620 şi se vorbea şi de pe ea în acel interval orar.

De aceea avocata familiei Melencu, Carmen Obîrşanu a cerut Tribunalului Bucureşti să dea o decizie prin care Departamentul de Operaţii Speciale (DOS) să stabilească traseul urmat de această cartelă. Ei bine, la dosarul cauzei nu se află nici un document care să precizeze acest traseu, deşi tribunalul a decis ca să se facă această hartă.

Până aici v-am relatat în episodul de ieri. Am făcut acum un mic rezumat, pentru a înţelege ce s-a întâmplat mai departe. Vă prezentăm în continuare,  povestea de groază a Luizei Melencu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE