Un recent caz apărut în Rusia seamănă izbitor de mult cu ce s-a întâmplat la Caracal. Fetiță de numai 8 ani, răpită după aceeași metodă prin care au dispărut și Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu!

Copila se întorcea de la școală când un individ necunoscut a abordat-o și, cu forța, a urcat-o într-o mașină după care s-a făcut nevăzut. Incidentul s-a petrecut în orașul Neya, din regiunea Kostroma.

Potrivit presei locale, fetița de 8 ani a fost găsită la 36 de ore de la dispariție, ascunsă în lada unei canapele extensibile din locuința celui care o răpise.

Din fericire, în acest caz copila s-a întors la familie, spre deosebire de răpirile de la Caracal. Autoritățile ruse au anunțat că micuța nu prezenta nicio rană, semn că nu a fost supusă abuzurilor de niciun fel. Totuși, cercetările vor încerca să scoată la iveală ce anume urmărea individul care a răpit-o pe copilă.

Pentru fapta lui, bărbatul riscă să stea până la 12 ani în pușcărie, dacă va fi găsit vinovat de judecători.

În România, după 8 luni de căutări, autoritățile încă nu au o explicație plauzibil pentru ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Iar din spatele gratiilor Gheorghe Dincă își schimbă depozițiile foarte des, recunoscând sau negând că le-ar fi ucis pe cele două fete.