„Chiar și atunci, dacă nu are omul în casă o pastilă și nici vreun vecin sau rudă care să îi aducă”, a precizat liderul SNAP.

Pe cine poate primi în casă, totuși, Mircea Beuran?

„În funcție de ce a decis instanța. În general, îl pot vizita persoanle care nu sunt supuse interdicției de a lua legătura cu el. Evident, nu poate lua legătura cu medicul care l-a denunțat și cu cei care au fost martori și au dat declarații împotriva lui la DNA. Dar au fost cazuri în care soțul sau soția, deși locuiau la același domiciliu, nu aveau voie să ia legătura unul cu celălalt”, a dezvăluit Iulian Surugiu.

Cu cine poate vorbi la telefon sau prin internet?

În general, spune Iulian Surugiu, omul poate vorbi la telefon cu rude și prieteni, dar nu cu cei implicați în dosarul penal. În funcție de interdicțiile impuse de instanță, la solicitarea procurorului se poate interzice comunicarea  prin telefon sau prin internet pe motiv că, astfel, nu poate lua legătura cu persoanele implicate în dosar. Și atunci omul nu mai poate comunica cu nimeni. Poate fi  monitorizat video și audio. Adică i se poate pune o cameră de luat vederi în fața porții și interceptate convorbirile. Cert este că „pentru un om aflat în arest la domiciliu este un chin din punct de vedere psihic”.

„Nu poți să dormi noaptea, te gândești la ce te mai poate aștepta, chiar dacă nu ești vinovat. Dacă nu ai la cine apela, strigi la vecini să îți aducă o pâine…Nu este ușor”, a adăugat Iulian Surugiu.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE