Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt a anunțat că Nicolae Mirea, șeful Poliţiei Caracal, și-a depus astăzi dosarul în vederea încetării raportului de serviciu cu Poliţia. Cererea lui  a fost aprobată şi va intra vigoare începând cu data de 5 august.

Deputatul USR Claudiu Năsui scrie despre pensia pe care o va primi Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal, după ce acesta a făcut o solicitare să iasă din câmpul muncii. Năsui afirmă că, în ciuda faptului că  a fost considerat vinovat pentru cum s-a acționat în cazul crimei, acesta va primi o pensie de 12.000 de lei.

Deputatul Năsui a mai afirmat, pe contul său de Fb: „Așa-zisele demisii se dovedesc a fi praf în ochi. Aflăm la o săptămână după cazul care a zguduit România că unul din responsabilii proastei gestionări de situație și-a depus cererea de pensionare.

Șeful poliției Caracal, Nicolae Mirea, în vârstă de 51 de ani, s-a hotărât să îngroașe rândurile pensionarilor speciali și să nu mai aștepte procedurile de destituire, deși acestea erau anunțate.

Astfel, omul care nu își reproșează nimic în cazul Alexandrei va ieși la pensie de pe poziția înaltă pe care o ocupă și va încasa, din banii contribuabililor pe care nu a reușit să îi protejeze, o sumă de aproximativ 12.000 de lei, pe lună.  Aceasta este lupta împotriva criminalității, în viziunea PSD.”

Nicolae Mirea lucrează în cadrul Poliţiei Caracal din 1990, iar din decembrie 2017 a ocupat funcţia de şef al instituţiei.

 

Te-ar putea interesa și: