Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz șocant în Rusia. Procuror victimă a unei tentative de omor. A vrut să îl spânzure în plină stradă VIDEO
Caz șocant în Rusia. Procuror victimă a unei tentative de omor. A vrut să îl spânzure în plină stradă VIDEO

Caz șocant în Rusia. Procuror victimă a unei tentative de omor. A vrut să îl spânzure în plină stradă VIDEO

Un procuror rus a căzut victimă unei tentative de omor, după ce un individ l-a legat cu o frânghie de o mașină și l-a târât mai mulți metri.

Tentativa de asasinare a avut loc în noaptea de 13 octombrie, în Rusia, într-o parcare de lângă o cafenea din satul Graviini, în munții Urali. Victimă a fost procurorul adjunct al districtului Dalmatovsky Dmitri Dedulu. Acesta a fost legat cu o frânghie, de gât și târât de o mașină, mai mulți metri. Puțin a lipsit ca procurorul să nu fie sugrumat.

Incidentul s-a petrecut pe fondul unui scandal pe care procurorul l-a avut cu un alt individ, paronul unei ferme agricole din zonă. Dmitri Dedulu a fost bătut de celălalt individ care, ulterior, i-a strâns o frânghie în jurul gâtului și apoi a legat-o de mașina sa. Apoi s-a urcat la volan și a pornit, târându-l pe omul legii, aproape să-l sugrume.

În acest caz a fost deschisă o anchetă care să stabilească atât cauzele cât și motivele care au dus la conflictul dintre cei doi. Până în prezent, motivul disputei este necunoscut.

Atentatul la viața procurorului a fost filmat de camerele video

Atentatul la viața procurorului a fost filmat de camerele de supraveghere video aplasate în zonă. În filmări se vede cum, după ce l-a târât pe procuror de-a lungul drumului mai mulți metri, agresorul a oprit mașina și a coborât.

În caz a fost deschis un dosar pentru tentativă de omor, principalul suspect fiind patronul unei ferme agricole locale, pe numele său Amanzhol Sautbaev.

Biroul de presă al judecătoriei din district a transmis că agresorul a fost plasat sub arest la domiciliu. Aceasta în condițiile în care procurorii care investighează cazul au solicitat ca individul să fie plasat la un centru de detenție până la momentul judecătii procesului.

Procuratura din regiunea Kurgan, în cadrul căreia activează Dmitri Dedulu, a refuzat să comenteze tentativa de omor a procurorului districtual adjunct, după cum relatează presa din regiune. Colegii victimei au păstrat o atitudine rezervată, în acest caz cu multe necunoscute.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.