Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz șocant în București. Un șofer de 90 de ani a uitat unde locuiește și a cerut ajutorul Poliției
Caz șocant în București. Un șofer de 90 de ani a uitat unde locuiește și a cerut ajutorul Poliției

Caz șocant în București. Un șofer de 90 de ani a uitat unde locuiește și a cerut ajutorul Poliției

Circulația pe Șoseaua Olteniței din București a fost grav perturbată, sâmbătă dimineața, după ce un șofer în vârstă de 90 de ani a refuzat să mai miște mașina din locul în care a oprit-o.

Potrivit polițiștilor locali de la Direcția Generală de Poliție Locală a municipiului București, motivul invocat de șofer a fost unul absolut halucinant. Omul nu își mai aducea aminte unde locuiește și a invocat faptul că are 90 de ani și probleme cu memoria. El le-a spus polițiștilor locali că a uitat unde locuiește.

„Joi seara, în timp ce fluidizau traficul în zona Piaţa Sudului, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. s-au confruntat cu o situaţie mai puţin obişnuită: un conducător auto a oprit autoturismul pe Şos. Olteniţei şi nu a mai vrut să-şi continue deplasarea. În vârstă de 90 de ani, D.C. a solicitat sprijin agenţilor Poliţiei Locale Bucureşti, rugându-i să-l conducă acasă întrucât are probleme cu memoria și nu-şi mai aminteşte drumul”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă de Poliția Locală București.

Cazul va ajunge la Poliția Rutieră

Permisul de conducere al șoferului va ajunge la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei unde va fi reevaluată situația persoanei în cauză.

Polițiștii vor reține permisul de conducere și vor cere o reevaluarea medicală a șoferului, din toate punctele de vedere, inclusiv al tulburărilor neurologie și mentale.

Începând cu 2020, persoanele care au împlinit 70 de ani și vor să conducă trebuie să respecte anumite reguli.

Șoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani sunt obligați să efectueze controale medicale mult mai dese, pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice. În plus, permisul lor auto ar urma să aibă o valabilitate de 1 an și va fi prelungită anual.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: