Evenimentul Zilei > Social > Caz revoltător. Un candidat la școala de jandarmi, obligat să își facă nevoile în sticlă
Caz revoltător. Un candidat la școala de jandarmi, obligat să își facă nevoile în sticlă

Caz revoltător. Un candidat la școala de jandarmi, obligat să își facă nevoile în sticlă

Ce s-a întâmplat la examenul pentru Școala Militară de subofițeri de jandarm din Botoşani este greu de înțeles. Un candidat a fost umilit pur şi simplu atunci când a cerut să meargă la toaletă.
România zilelor noastre pare ruptă dintr-un trecut extrem de îndepărtat. Altfel nu se explică interdicția de a nu lăsa un elev să meargă la toaletă, în timpul unui examen. Incidentul s-a petrecut la examentul pentru  Şcoala de subofiţeri jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni. Din cauza pandemiei, examenul s-a ţinut la un colegiu din muncipiul Botoșani.
Unul dintre candidaţi a fost nevoit să-și facă nevoile într-o sticlă, în clasă, faţă de toți ceilalți aflați la examen. Tânărul a cerut voie la toaletă, dar supraveghetorii nu i-au permis, obligându-l astfel să își facă nevoile în sticlă dacă nu dorea să piardă examenul.
Mai precis, candidatul le-a spus supraveghetorilor că are nevoie să meargă urgent la toaletă, însă aceștia nu i-au dat voie, pentru că regulamentul nu permite ieșirea candidaților din sală în timpul examenului. Dacă ar fi ieșit, candidatul ar fi trebuit să predea și lucrarea şi ar fi pierdut examenul.  După acest incident extrem de neplăcut, Jandarmeria ia în calcul schimbarea regulamentului la examenul pentru Școala Militară de subofițeri de jandarmi.

După publicarea rezultatelor, candidatul nevoit să îşi facă nevoile în sticlă a obținut a doua medie pe țară

Ținând cont de faptul că tânărul a fost informat că, dacă va părăsi sala de examen, va fi descalificat, acesta a golit o sticlă de apă, a mers în spatele clasei și și-a făcut nevoile fiziologice, cu acceptul celorlalți candidați și a supraveghetorilor. Până la sfârșitul examenului, candidatul a fost nevoit să țină sticla cu urină lângă banca sa.

Informația a devenit virală pe social media. Cazul pare cu atât mai incredibil cu cât, la alte instituții din cadrul MAI, ai voie să ieși din sala se examen însoțit de unul dintre examinatori, pentru o perioadă de 10 minute.

Mai mult decât atât, în metodologia de organizare a acestui examen, pe lângă regulile de prevenire SARS CoV-2 și restul măsurilor normale, impuse în cadrul unui examen, nu se specifică dacă ai sau nu ai voie să mergi la toaletă în timpul examenului. Ancheta este în curs de desfășurare.

„La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani vor fi verificate aspectele semnalate pe timpul desfăşurării probei de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor în cadrul concursului de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ,,Petru Rareş” Fălticeni, sesiunea septembrie – octombrie 2021. Vom reveni cu precizările necesare în cel mai scurt timp posibil, conducerea inspectoratului fiind prima interesată de lămurirea aspectelor semnalate, conform prevederilor legale”, se arată în comunicatul de presă al IJJ Botoşani.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: