"Poliţia Oraşului Odobeşti a fost sesizată prin plângere cu privire la faptul că o minoră, în vârstă de 13 ani, ar fi fost victima infracţiunii de viol. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat un bărbat de 50 de ani, din oraşul Odobeşti, bănuit de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu minor. Minora nu ar fi fost constrânsă moral sau fizic. Dosarul a fost înaintat Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, agent şef Paula Enache. 
Bărbatul cercetat este pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea. 
"Bărbatul este angajat al instituţiei noastre. Dosarul se află în curs de cercetare şi, în funcţie de ce primim de la judiciar, vom acţiona în consecinţă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu. 
Aceasta a precizat că ISU Vrancea desfăşoară lunar, în cadrul instituţiei, şedinţe de lucru în care personalul este informat şi pregătit să aibă un comportament adecvat, conform regulamentului disciplinei militare, care să nu afecteze imaginea instituţiei. 
Familia a declarat reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea că fata ar fi fost constrânsă "fizic şi moral" să întreţină relaţii cu bărbatul în cauză. 
"Cazul a intrat în atenţia noastră ca urmare a autosesizării. Specialiştii din cadrul Serviciului de Intervenţii în Regim de Urgenţă s-au deplasat de îndată la Odobeşti, unde au stat de vorbă atât cu minora, cât şi cu familia ei despre cele întâmplate. Din ce au relatat aceştia, se pare că fapta ar fi fost comisă sub constrângerea atât fizică cât şi morală, minora fiind vădit afectată de cele întâmplate. Atât minora, cât şi familia vor beneficia în continuare de servicii de consiliere psihologică", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.

sursa foto: Jurnal de Vrancea

 

Te-ar putea interesa și: