Evenimentul Zilei > International > Caz macabru rezolvat după 23 de ani. Au putut să rezolve ce n-au fost oamenii legii capabili. Detalii ireale
Caz macabru rezolvat după 23 de ani. Au putut să rezolve ce n-au fost oamenii legii capabili. Detalii ireale

Caz macabru rezolvat după 23 de ani. Au putut să rezolve ce n-au fost oamenii legii capabili. Detalii ireale

Un caz vechi de 23 de ani, căruia autoritățile nu au reușit să îi dea de capăt până recent. O mamă însărcinată împreună cu fiica sa au fost raportate dispărute. Rămășițele acestora au fost descoperite în urmă cu câteva zile într-o mașină scufundată într-un lac.

Samantha Jean Hopper şi fiica ei, Courtney Holt, din statul american Arkansas, au fost date dispărute pe data de 11 septembrie 1998. Singurele detalii ce se cunoșteau erau că femeia, care era și însărcinată cu un alt copil, a condus în ziua respectivă o mașină marca Ford Tempo și intenționa să se deplaseze către oraşul Little Rock.

O mamă însărcinată și fiica sa, dispărute în 1998

„Samantha mergea în acea zi pentru a-şi lăsa fiica în oraşul Little Rock, urmând ca ulterior să meargă la un concert în acelaşi oraş. Totuşi, Samantha, fiica ei şi maşina în care se aflau nu au fost găsite niciodată”, au explicat reprezentanţii Biroului Şerifului din Pope County.

Samantha Hooper și copilul dispărut, Courtney Holt/ sursă: Facebook

După 23 de ani de la dispariție, un grup non-profit care investighează astfel de cazuri rămase nerezolvate în primă fază, a reușit să găsească autoturismul în care se aflau cele două persoane de sex feminin, scufundat într-un lac din teritoriu, la o adâncime de aproape 2, 5 metri.

Potrivit unei alte fiice ale femeii, pe nume Dezarea, mama era însărcinată în nouă luni în momentul în care a dispărut.

Rămășițele victimelor, descoperite după 23 de ani

În interiorul mașinii, grupul „Adventures With Purposes” a descoperit rămășițe umane despre care s-a confirmat oficial, după ce anchetatorii criminaliști au prelevat probe ADN ce au fost analizate la laborator, că aparțin celor două victime.

„Biroul Şerifului din Pope County transmite sincere condoleanţe familiei celor două persoane, Samantha Hopper şi Courtney Holt, şi suntem mulţumiţi că am luat parte la închiderea acestui caz vechi de 23 de ani”, a transmis Biroul Şerifului, într-un comunicat emis după identificarea autoturismului, potrivit nbcnews.

Fiica mamei dispărute, Dezarea, a transmis că descoperirea făcută de grupul de investigații a fost o „ușurare”. „(n.r. Rămășițele) Samanthei și a celor doi copii au fost ridicate de familie”, a transmis, într-un comunicat, grupul „Adventures With Purposes”, potrivit sursei citate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.