Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz ireal în România. Doi minori, jaf demn de filmele de la Hollywood
Caz ireal în România. Doi minori, jaf demn de filmele de la Hollywood

Caz ireal în România. Doi minori, jaf demn de filmele de la Hollywood

Situație ireală în Tulcea! Doi copii, în vârstă de 12 și 13 ani au încercat să spargă o bancă. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale băncii.

Scene ireale la o bancă din Tulcea! În ziua de Paști doi copii, în vârstă de 12 și 13 ani au încercat să spargă o bancă. Cei doi au reușit să intre în incinta băncii și să oprească camerele de supraveghere.

Oamenii legii din orașul Isaccea au fost sesizați cu privire la distrugerea unor geamuri de la o agenție bancară situată pe strada 1 Decembrie din localitate.

Potrivit primelor informații oferite, cei doi minori au spart două geamuri și au reușit să oprească câteva camere de supraveghere.

Tentativa de jaf a minorilor a fost surprinsă de camerele de supraveghere care mai rămăseseră funcționale, astfel copiii fiind identificați imediat. Împreună cu părinții lor, minorii au fost duși la audieri.

Oamenii legii din Tulcea au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, scrie RTV

Jaf ca în filme la o bancă din București

O bancă din sectorul 2 al Capitalei a fost jefuită, anul trecut. Un bărbat a reuşit să fugă cu 10.000 de lei, după ce a ameninţat, la 17 noiembrie 2020, casiera unei bănci din Sectorul 2, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. „Prin apel 112, a fost sesizat faptul că într-un sediu bancar din Sectorul 2 a pătruns un bărbat, care a ameninţat una dintre casiere şi a reuşit sustragerea sumei de 10.000 de lei”, a informat Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Bărbatul a reuşit să fugă înainte de declanşarea sistemului de alertare prin acţionarea butonului de panică. Potrivit sursei citate, ameninţarea a fost realizată prin intermediul unui înscris. La acel moment, în agenţie se aflau doar angajaţi şi nicio persoană nu a fost rănită. Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, în vederea identificării bărbatului şi recuperării prejudiciului.

Cel mai grav şi cunoscut incident de acest gen a avut loc în cursul nopţii de 24-25 noiembrie 2001, când doi angajaţi ai Casei de schimb valutar ”Le petit bijou” din Capitală au fost asasinați de un atacator înarmat, care a sustras suma de 558 de milioane de lei în monedă românească şi străină.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.