Evenimentul ZileiEVZ SpecialPovestea femeii de 106 ani care a învins COVID-19. FOTO

Povestea femeii de 106 ani care a învins COVID-19. FOTO

Povestea femeii de 106 ani care a învins COVID-19. FOTO
Rubena Wenzel, în vârstă de 106 ani, a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Aceasta locuia într-un azil de bătrâni din Prince Albert.
Când Beverly Smith a auzit că mama ei de 106 ani fusese diagnosticată cu COVID-19, a fost incredibil de îngrijorată de teamă că nu va rezista virusului ucigaş. Luna trecută, i s-a spus că mama ei, Rubena Wenzel, a contractat coronavirusul în timp ce locuia într-un azil de bătrâni din Prince Albert, Sask.

Wenzel a fost imediat pusă în carantină

„A fost foarte, foarte greu, deoarece la vârsta ei, puţini oameni au supraviețuit”, a declarat Beverly Smith care locuiește în Oklahoma și comunică în mod normal cu mama ei prin chat video. Dar, pe toată periaoda carantinei mamei sale, cele două nu au putut vorbi aproximativ două săptămâni. Cu toate acestea, timpul a trecut și starea mamei sale s-a îmbunătățit.

Iar vestea cea mare a venit chiar înainte de Crăciun, ca un dar, când Wenzel s-a vindecat de COVID-19. Mai precis pe 23 decembrie.

„A fost întotdeauna foarte, foarte sănătoasă și foarte atletică și a mâncat foarte sănătoasă”, a spus fiica sa. „Nu a luat niciodată mai mult decât un Tylenol pe zi pentru un genunchi umflat.

Beverly Smith / Trimis

A scăpat și de gripa spaniolă

În timpul vieții sale, Wenzel a reușit să supraviețuiască pandemiei de gripă spaniolă din 1918 și celor două războaie mondiale. Acum, că e sănătoasă, pacienta de 106 ani a vorbit și ea: „Sunt bine. Cum aș putea fi altfel?”, potrivit retetesivedete. Ce este şi mai interesant, bătrâna nu a prezentat simptome: „Am fost, de asemenea, cam șocați, deoarece nu prezenta deloc simptome”, a spus fiica.

Au existat cinci cazuri pozitive legate de Good Shepherd Villa – trei rezidenți și doi membri ai personalului și toți s-au recuperat de atunci. Administratorul Pat Chuey a declarat Wenzel a fost prima care a dat rezultate pozitive.

„Când am mers să la ea să o izomăm, ea a întrebat: „De ce porți o mască? ” și i-am răspuns „Ei bine, ați dat rezultate pozitive la COVID”. Wenzel s-a uitat la mine și mi-a spus „Am fost acolo când era gripa spaniolă…”, a povestit Pat Chuey.


Accesează: