Caz incredibil în Belgia. O pisică a fost infectată cu noul coronavirus

Caz incredibil în Belgia. O pisică a fost infectată cu noul coronavirus

Caz incredibil petrecut în Belgia. O pisică a fost infectată cu noul coronavirus. Este primul caz din Europa. Acesta este un „caz izolat” care a avut loc după „contactul strâns” între pisică și proprietarul acesteia.

Facultatea de Medicină Veterinară din Liège a raportat că o infecţie cu coronavirus a fost constatată la o pisică. Pisica a locuit cu proprietarul său, care a început să prezinte simptomele virusului cu o săptămână înaintea pisicii.  Animalul a prezentat simptome precum diaree și dificultăți de respirație, informează 7sur7.be.

Acesta este un caz de transmitere de la oameni la animale și nu de la animale la oameni, a declarat virologul Emmanuel André în cadrul briefing-ului de presă privind evoluția epidemiei Covid -19 în Belgia. Acesta este un „caz izolat” care a avut loc după „contactul strâns” între pisică și proprietarul acesteia. „Nu există niciun motiv să credem că animalele sunt vectori ai epidemiei”.

"Până în prezent, sunt cunoscute doar trei cazuri (doi câini din Hong Kong și o pisică în Belgia) în care animalul domestic a fost infectat de oameni", a susținut Agenția Federală pentru Siguranța Lanțului Alimentar. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Animalele nu sunt vectori ai epidemiei, așa că nu există niciun motiv să-ți abandonezi animalul”, a răspuns Consiliul Național pentru Protecția Animalelor (CNPA).  

Pentru a proteja animalele, experții au sugerat totuși să adopte o serie de măsuri de precauție pentru persoanele infectate care au un animal de companie. „Este recomandat să continuați să aplicați regulile clasice de igienă (evitați contactul strâns cu animalul, mai ales dacă sunteți bolnav, spălați-vă mâinile după ce ați intrat în contact cu un animal, nu lăsați animalul să-și lingă fața ). Este un lucru necesar, în primul rând, pentru a împiedica transmiterea virusul către animalului dvs. de companie și, pe de altă parte, pentru a preveni ca acesta din urmă să devină un purtător al virusului”, explică Afsca.

CNPA îi sfătuiește, de asemenea, pe cei bolnavi să „respecte regulile igienice obișnuite” și, în special, să se spele pe mâini înainte de a intra în contact cu animalele și după aceea „să nu-și atingă nasul”. „Fiecare să aibă grijă de sine, de ceilalți și de animalele lor!", a indicat Consiliul Național pentru Protecția Animalelor.