Cauza morții patroanei firmei pirotehnice, condamnată în dosarul Colectiv. Cât a afectat-o pedeapsa primită

Cauza morții patroanei firmei pirotehnice, condamnată în dosarul Colectiv. Cât a afectat-o pedeapsa primită Colectiv. Sursa foto: Arhiva EVZ

Autoritățile au stabilit cauza morții pentru Daniela Niţă, patroana firmei care a montat artificiile în clubul Colectiv, de la carea pornit incendiul din 2015.

Daniela Niță a fost găsită moartă pe data de 16 august 2021, după ce a fost condamnată, în primă instanță, la 12 ani și 8 luni de închisoare. Avocatul patroanei firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care s-a ocupat de instalarea artificiilor în clubul Colectiv, a fost găsită moartă în propria locuință.

Avocatul femeii a declarat că aceasta a murit în urma unui infarct. El a făcut aceste declarații în fața Curții de Apel București, unde se judecă apelul la procesul Colectiv.

Apărătorul a declarat că femeia a decedat în urma unui infarct, deşi nu era cunoscută cu antecedente medicale. În aceste condiții, după constatarea decesului, procesul deschis împotriva urmează să înceteze.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prima instanță, Daniela Niţă a primit cea mai mare pedeapsă pentru ceea ce s-a petrecut la Colectiv, în octombrie 2015. Ea a fost condamnată la o pedeapsă cu închisoarea de 12 ani și 8 luni.

Tragedia de la Colectiv

În incendiul de la Colectiv, din 30 octombrie 2015, și-au pierdut viața un număr de 64 de persoane. Astfel, un număr de 26 de tineri au murit în interiorul clubului care a fost cuprins de flăcări, o altă victimă a murit în timp ce era transportată la spital.

Tragedia de la Colectiv s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”. Focul a fost provocat de artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) folosit pentru antifonarea sălii, de pe un stâlp al clădirii.

În faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat încă 33 de victime.

Incendiul de la clubul Colectiv, din București, este considerat cel mai grav din România, care s-a petrecut într-un club de noapte. A fost cel mai tragic accident care s-a produs în România, după anul 1989. Tragedia de la Colectiv a depășit, prin numărul de decese, accidentul aviatic de la Balotești din 1995. La momentul respectiv au murit 60 de persoane.