Românul agresat, în vârstă de 47 de ani, este rezident în Salerno, dar se afla la Roma în căutarea unui loc de muncă, potrivit site-ului rotailianul.ro. Cum nu a reușit să-și păstreze slujba, din cauza stării de urgență, bărbatul a decis să se întoarcă în localitatea de rezidență și așa a ajuns în stația Termini.

Aici a intrat în vorbă cu un conational, I.S., în vârstă de 41 de ani și cu prietenul acestuia, K.M., de 50 de ani, de origine africană. La un moment dat, pe parcursul discuției, bărbatul le-a cerut celor două noi cunoștințe să-l ajute să găsească o prostituată, pentru o partidă scurtă de sex, înainte de despărțirea de Roma.

Cei doi s-au conformat și i-au adus o femeie, însă aceasta nu a fost pe placul clientului care i-a refuzat serviciile. În acest timp, I.S. i-a sustras un lănțișor de aur de la gât și 1.555 de euro pe care îi ținea într-un buzunar. Cum bărbatul și-a dat seama că a fost jefuit cei doi l-au atacat cu pumnii și picioarele, lăsându-l aproape în nesimțire.

Cu ultimele puteri, victima a reușiut să ajungă până la un echipaj de poliție care a chemat o ambulanță să-l transporte la un spital pentru îngrijiri.

Tâlharii au fost reținuți câteva zile mai târziu, după ce românul de 47 de ani a revenit în gară, însoțit de un echipaj de poliție, ca să-i identifice. Ei mai aveau telefonul mobil și 465 de euro, din totalul de 1.500. Cei doi au acuzați de jaf agravat și au fost arestați în penitenciarul Regina Coeli din Roma.