Câţi oameni îşi pot lua un iPhone în trei luni? Dar un iPad?

Câţi oameni îşi pot lua un iPhone în trei luni? Dar un iPad?

Nu mai puţin de 17,1 milioane de iPhone-uri au fost vândute de producătorul Apple în perioada iulie-septembrie, considerat de companie ultimul trimestru al anului său fiscal. Numărul de terminaluri achiziţionate de consumatori este în creştere cu 21% faţă de perioada similară a anului trecut, transmite BBC.

Din păcate, însă, rezultatul nu a fost suficient pentru a-i mulţumi pe investitorii de pe Wall Street, care au fost dezamăgiţi că Apple nu a vândut 20 de milioane de iPhone-uri în cele trei luni.

Explicaţia reprezentanţilor Apple a fost că oamenii nu s-au mai înghesuit să-şi schimbe telefonul în septembrie pe motiv că aşteptau să iasă pe piaţă noua versiuni a gadgetului, iPhone 4S, scos la raft pe 14 octombrie. Noua variantă a iPhone-ului a fost vândută 4 milioane de exemplare în numai trei zile de la lansare.

Şi iPad, tableta Apple, câştigă teren. Vânzările acestui gadget au explodat, marcând o creştere cu 166%. În trei luni, consumatorii au cumpărat 11,1 milioane de iPad-uri, care devine tot mai uşor de utilizat pe măsură ce apar tot mai multe aplicaţii adaptate acestui aparat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, în lunile iulie, august şi septembrie 2011, Apple a mai vândut 4,9 milioane de computere Mac, cu 27% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Aceste vânzări s-au văzut în rezultatele financiare: Apple a înregistrat un profit net de 25,9 miliarde de dolari pentru anul fiscal încheiat pe 25 septembrie, în creştere cu 85% faţă de anul anterior.

Citiţi şi:

  • Noul iPhone 4S va costa 199 de dolari. Ce are în plus faţă de iPhone 4
  • Concurenţa pregăteşte răspunsul pentru iPhone 4S
  • iPhone 4S se pregăteşte de vânzări record
  • Teleobiectiv. S-a dat startul la vânzările iPhone 4S
  • iPhone 4S: Cum răspunde când îi spui "te iubesc!" | VIDEO
  • iPhone 4S şi Samsung Galaxy SII, testul rezistenţei la căzături | VIDEO