Evenimentul Zilei > Social > Câți elevi au trecut în sistem online de învățământ. Bilanțul copiilor și angajaților din educație infectați cu COVID-19
Câți elevi au trecut în sistem online de învățământ. Bilanțul copiilor și angajaților din educație infectați cu COVID-19

Câți elevi au trecut în sistem online de învățământ. Bilanțul copiilor și angajaților din educație infectați cu COVID-19

Noi date publicate vineri cu privire la situația epidemiologică de la nivel național, în ceea ce privește sistemul de învățământ, arată un număr de aproape 18.000 de elevi care au trecut în sistem online de învățământ, la câteva zile de la redeschiderea școlilor. Concret, este vorba despre 17.658 de copii din 795 de clase sau grupe școlare a căror cursuri cu prezență fizică au fost suspendate.

Potrivit ultimelor date actualizate, 1.091 de preșcolari sau elevi au fost confirmați infectați cu COVID-19 de la începerea noului an școlar 2021-2022. 604 angajați din educație au fost, de asemenea, infectați cu coronavirus. Scenariul de care părinții se tem cel mai mult a ajuns, deja, să fie realitate.

Sorin Cîmpeanu: Cazurile COVID-19 din rândul elevilor nu reprezintă consecința reluării cursurilor cu prezență fizică

Mai multe școli din România s-ar putea reînchide, în doar câteva săptămâni, din cauza evoluției valului patru al pandemiei de coronavirus. Ministrul Educației, însă, este de părere că numărul de cazuri de infectare raportate în rândul elevilor nu reprezintă o consecință a susținerii cursurilor în format fizic, potrivit antena3.

„Să nu uităm de perioada de incubare. Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală. Sunt infectările rezultate în urma altor activităţi. Peste două săptămâni vom putea avea o concluzie relevantă privind influenţa mobilităţii generată de deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică asupra ratei de infectare”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Scenariu negru pentru elevi: Urmează reînchiderea școlilor

Avertismentul vine din partea epidemiologului Octavian Jurma, în opinia căruia, în curând vom ajunge la 15.000 de cazuri de infectări pe zi. Octavian Jurma susține că numărul de noi cazuri va exploda în România, iar școlile și grădinițele se vor închide într-un termen de cel mult trei săptămâni. În opinia sa, la începutul lunii octombrie, municipiul București va depăși pragul de incidență de 6 la mia de locuitori. Pentru a împiedica acest lucru este nevoie ca autoritățile să acționeze și să ia măsuri de prevenție rapidă.

„5-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie probabil se va depăși incidența de 6 la mie în București. Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută. E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte”, a declarat epidemiologul citat de impact.ro.

Drept urmare, este de așteptat ca elevii să se întoarcă la școala online și să continue cursurile de acasă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: