Evenimentul Zilei > Social > Câți bani vor primi elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională
Câți bani vor primi elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională

Câți bani vor primi elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională

Absolvenții de liceu și de clasa a VIII-a care au obținut media 10 la examenele finale vor primi premii în bani din partea Guvernului, arată un proiect de hotărâre care va fi adoptat joi.

Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională şi Bacalaureat vor primi premii în bani din partea Guvernului. Aşadar, Guvernul va acorda premii în bani absolvenților de liceu și de clasa a VIII-a care au obținut media 10 la examenele finale, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi adoptat în ședința de joi a Executivului.

Cât vor primi cei cu media 10 la Bacalaureat

Potrivit proiectului, fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, va primi un stimulent financiar în valoare de 3.000 de lei, se mai arată în proiectul de hotărâre de guvern.

Fiecare absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea naţională, sesiunea 2021, va primi un stimulent financiar în valoare de 1.000 de lei, se arată în documentul guvernamental.

Câţi elevi au obținut media 10 în 2021

Statistica Ministerului Educației ne arată că, în acest an, 163 de absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de bacalaureat (146 la examenul național bacalaureat și 17 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2021, iar 132 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la examenul de evaluare națională.

Proiectul de lege pus în dezbatere publică:

„Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea națională, sesiunea 2021.

Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021.

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare prevăzute la art. 1 și 2 se alocă din bugetul aprobat pe anul 2021 Ministerului Educației, titlul 57. „Asistență socială”, cap. 65.01 „Învăţământ”.

Ministerul Educaţiei: „scopul proiectului de act normativ constă în susținerea activității de înaltă performanță din învățământul preuniversitar”.

„Prezentul proiect de act normativ urmăreşte crearea cadrului normativ al stimulării performanței școlare înalte din învățământul preuniversitar, răspunzând cerințelor actuale determinate de schimbările produse în legislația și practica națională și internațională. În anul 2021, un număr de 163 absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de bacalaureat (146 la examenul național bacalaureat și 17 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2021, iar 132 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la evaluarea națională.

Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal.

În contextul menționat anterior, apreciem că performanța lor este excepțională și merită evidențiată, stimulată și celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor și o invitație către întreaga populație școlară la un învățământ de performanță înaltă”, se mai arată în nota de fundamentare, potrivit edupedu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: