Evenimentul Zilei > International > Catedrala Notre Dame a fost condamnată la moarte?
Catedrala Notre Dame a fost condamnată la moarte?

Catedrala Notre Dame a fost condamnată la moarte?

Lucrările de salvare a catedralei Notre Dame din Paris s-au oprit chiar în momentul în care managerii șantierului se pregăteau să înceapă să demonteze schela care înconjura turnul.

Oprirea activității a fost motivată de faptul că instalațiile de decontaminare existente nu garantează că muncitorii ar putea fi protejați de coronavirus, informează Le Figaro,

Consolidarea catedralei Notre-Dame de Paris, lansată după incendiul din aprilie 2019, a fost amânată din cauza epidemiei noului coronavirus, a decis generalul Jean-Louis Georgelin.

Nu a fost anunțată nicio dată pentru reluarea sa, ceea ce este logic, având în vedere incertitudinile cu privire la evoluția pandemiei.

Lucrările de salvare a catedralei sunt în acest moment în cea mai delicată fază, demontarea schelei care înconjura catedrala înainte de incendiu. Se preconizează că această lucrare complexă va dura câteva luni. Abia după ce această schelă enormă este înlăturată complet, catedrala poate fi declarată sigură. Șantierul a fost mai fost suspendat timp de trei săptămâni vara trecută din cauza riscului de contaminare cu plumb.

Ce se va alege de monumentul vechi de secole, e greu de spus. Dată fiind gravitatea situației în care se află acest simbol al Franței eterne, întârzierea i-ar putea fi fatală.

Dincolo de pretextele oficiale, o întrebare persistă. Cum se face că există o grijă atât de mare față de muncitorii de pe antier, în condițiile în care Franța nu a considerat necesar să amâne alegerile locale. Oare celebra catedrală a fost deja condamnată la moarte?