Evenimentul Zilei > Politica > Cătălina Ștefănescu, fost a „pupilă” a lui Liviu Dragnea. De la ferma de vaci, în campania lui Hillary Clinton
Cătălina Ștefănescu, fost a „pupilă” a lui Liviu Dragnea. De la ferma de vaci, în campania lui Hillary Clinton

Cătălina Ștefănescu, fost a „pupilă” a lui Liviu Dragnea. De la ferma de vaci, în campania lui Hillary Clinton

EVZ vă prezintă povestea fără perdea a deputatului PSD Cătălina Ştefănescu (27 de ani), fost consultant într-o fermă de vaci care a ajuns să fi e asistenta lui Liviu Dragnea, iubita lui Dan Şova şi acum agent electoral în campania prezidenţială din Statele Unite.

Proaspătă absolventă de limbi străine şi voluntar la Crucea Roşie, tânăra PSDistă Cătălina Ştefănescu se angajează la 22 de ani consultant într-o fermă de vaci din Teleorman, condusă de finul lui Liviu Dragnea. Ştefănescu nu a dat de mâncare vacilor, ci a ajutat ferma să ţină legătura cu parteneri externi, „mai ales cu China”. Printre văcuţe şi chinezi, Ştefănescu urmează în paralel un master în ştiinţe politice şi după doi ani ajunge cel mai tânăr deputat din Parlamentul României, ales pe listele USL.


Presa a etichetat-o de la început drept „secretara lui Dragnea”, dar ea spune că nu i-a făcut niciodată cafele liderului PSD şi că a ajuns în Parlament pentru că este o persoană „aplicată” şi a fost „foarte apropiată de tineri”. Nici vorbă să fie impusă de vreun lider puternic, spune Ştefănescu. Întrebată de jurnalişti daca se consideră o „bombă sexy”, ea a răspuns: „Sub nicio formă! Tot ce pot să fac e să-mi văd de treabă cu seriozitate şi cred că oamenii nu mă vor mai privi ca pe o bombă sexy”.


Șova şi Ştefănescu nu s-au sfiit să flirteze în băncile Parlamentului


Idile şi legi în Parlament

În patru ani de mandat a iniţiat sau a semnat 53 de proiecte legislative, dintre care 14 au ajuns legi, a trimis Guvernului 29 de întrebări şi a participat la 1.195 de voturi finale. A fost o prezenţă discretă şi s-a ferit de scandaluri politice majore.

Sexy sau nu, Ştefănescu a fost iubita deputatului PSD Vlad Cosma şi a senatorului PSD Dan Şova, ambii trimişi în judecată de DNA. Ştefănescu nu a încercat să-şi ascundă relaţiile şi a fost surprinsă în şedinţele de plen când vorbea şi râdea cu cei doi. A fost la un pas să se mărite cu Şova, dar căsătoria a picat în ultimul moment. „Vina îmi aparține integral”, mărturisea el, aflat cu procurorii pe urme.

„Ideile ajung la noi mai târziu, dar ajung”

PSD a trimis-o pe Cătălina Ştefănescu să o ajute pe Hillary Clinton în campanie, în perioada 1-6 septembrie. Ştefănescu trebuie să-i convingă pe americanii din statul Ohio să o voteze la alegerile prezidenţiale pe candidata democraţilor.


Tânăra PSDistă şi-a câştigat notorietatea după ce presa a asociat-o cu numele lui Liviu Dragnea


Deputatul PSD o să ia masa cu Clinton şi o să facă, timp de două zile, campanie electorală „din uşă în uşă” în care va intra în contact direct cu alegătorii americani. Cătălina Ştefănescu şi-a pus pe Facebook un afiș de campanie cu Hillary Clinton şi sloganul „I’m with her” (Sunt alături de ea, n.r.).

PSD speră că Ştefănescu o să se întoarcă în ţară cu informaţii valoroase din campania de peste Ocean, informaţii care să ajute şi PSD-ul.

„Americanii sunt mult înaintea noastră”

„Scopul este să învăţăm şi noi ceva dacă tot suntem acolo”, a declarat ieri, pentru EVZ, liderul organizaţiei de tineret a PSD, Gabriel Petrea. „Americanii sunt mult înaintea noastră în materie de campanii electorale dar încercăm să ne adaptăm. Ideile ajung la noi mai târziu, în câţiva ani, dar ajung, vedeţi Facebook-ul care a jucat un rol major în campania lui Obama şi acum Facebook-ul este folosit şi în România”, a mai declarat Petrea. Scopul PSD-ului este să înveţe „de la cei mai buni” cum poate să îi convingă pe tineri să se implice în politică.

Înainte să bată la uşile americanilor, Ştefănescu va participa la un scurt training despre temele de dezbatere din alegerile prezidenţiale din SUA, dar şi pentru „a cunoaște în detaliu modul în care tehnologia este folosită de americani pentru a-i motiva pe tineri să se implice și să voteze”.


„Hillary Clinton este un exemplu despre cum trebuie slujit binele public”, spune PSD.


„Politica este un rău necesar”

Cătălina Ştefănescu nu a promis nimic în campania electorală din 2012, doar că o să ţină legătura cu alegătorii ei. Pentru ea, politica este un „rău necesar”. „N-am putea să funcţionăm fără politicieni. Eu mi-am propus să fac din politică un mod de a ajuta oamenii”, spunea ea, la debutul mandatului, într-un interviu în „Adevărul”. Nu îşi propune să iasă la pensie din Parlament, dar mai vrea un mandat. O apreciază pe soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, că este „foarte discretă”, iar despre Elena Udrea spune că a fost discriminată „din plin”. „În mod neoficial, în familie, am făcut politică de când m-am născut. Întreaga mea familie a avut o orientare social- democrată”, mărturiseşte Cătălina Ştefănescu. Pentru ea, stânga înseamnă inseamnă „să fii aplicat către nevoile oamenilor”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: