Evenimentul Zilei > Actualitate > Cătălina Ponor – povestea unei CAMPIOANE! Nu a CÂŞTIGAT nicio MEDALIE la Rio, dar ne-a PURTAT cu MÂNDRIE DRAPELUL | GALERIE FOTO
Cătălina Ponor – povestea unei CAMPIOANE! Nu a CÂŞTIGAT nicio MEDALIE la Rio, dar ne-a PURTAT cu MÂNDRIE DRAPELUL | GALERIE FOTO

Cătălina Ponor – povestea unei CAMPIOANE! Nu a CÂŞTIGAT nicio MEDALIE la Rio, dar ne-a PURTAT cu MÂNDRIE DRAPELUL | GALERIE FOTO

Cătălina Ponor este o gimnastă recunoscută internaţional după ce a reuşit, de-a lungul timpului, să cucerească medalie după medalie. Are în palmares cinci medalii olimpice, dintre care trei de aur, una de argint şi una de bronz.

Cătă, cum o cunosc colegii de breaslă, este originară din Constanţa şi a început primul antrenament într-o sală de gimnastică la vârsta de patru ani. 

În august 2003 cucereşte primele medalii la un campinat mondial, unde este medaliată cu argint la proba pe echipe, bârnă şi sol. 

În 2004 este apogeul gimnastei când cucereşte trei medalii de aur la Olimpiadele de la Atena. Aur la proba pe echipe, aur la sol şi iar aur la bârnă. De trei ori a cântat imnul României numai pentru Cătălina. 

În 2005 mai obţine un aur la bârnă la Campionatele Europene de la Debrecen şi bronz, la acelaşi aparat la Campionatele Mondiale de la Melbourne. 

Îndrăgostită parcă de bârnă, Cătălina obţine în 2007 aurul la acest aparat la Mondialele de la Stuttgart şi bronz la proba pe echipe. Se accidentează apoi şi se retrage din competiţii. 

Anul 2011 este cel al revenirii Cătălinei Ponor la antrenamente, iar în 2012 cucereşte o altă medalie de aur la Campionatele Europene şi argintul în proba pe echipe. 

În 2012 pleacă la Olimpiadele de la Londra, unde obţine argint la sol şi bronz în proba pe echipe. 

Apoi şi-a anunţat retragerea. "Am muncit fiecare secunda pentru echipa, am lucrat fiecare secunda pentru mine si am lucrat fiecare secunda pentru toata lumea. Sunt campioana olimpica. Ma retrag cu fruntea sus", declara Cătălina după Jocurile Olimpice de la Rio, în care a suferit mai multe accidentări. 

În 2015 şi-a anunţat revenirea, iar anul acesta a fost singura gimnastă care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio, unde a ajuns în finala de la bârnă. 

Din păcate, aici nu a reuşit să cucerească un loc pe podium, dar a fost sportiva care ne-a purtat cu mândrie drapelul. La sfârşitul finalei de la bârnă, gimnasta a transmis că nu se va retrage încă şi se pregăteşte pentru următoarele competiţii. 

Sursă: www.suntemcuvoi.ro