„Aş dori să reamintesc faptul că PNL a atras atenţia asupra nevoii de măsuri de reforme de acompaniere a Codului Fiscal. Atât înainte de trimiterea proiectului în Parlament, cât şi pe parcursul dezbaterii la comisii şi în plen, PNL a spus că relaxarea fiscală este o politică bună, atât timp cât nu se perturbă echilibrul economic”, a spus Cătălin Predoiu.

Acesta a adăugat că atât el, cât şi ceilalţi membri ai PNL susţin relaxarea fiscală, în condiţiile continuării reformelor.

„Am spus, alături de colegii mei, că suntem pentru poltiici de încurajare a creşterii economice şi de relaxare fiscală, doar în condiţiile în care guvernul continuă reformele. Altfel, am atras atenţia că riscul ca guvernul Ponta să dezechilibreze finanţele ţării este un pericol real. Din păcate, guvernul Ponta a stopat aceste reforme”, a spus Predoiu.

El susţine, totodată, că în programul de guvernare al PNL se află măsurile de acompaniere a relaxării fiscale şi l-a invitat pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, să citească capitolul „Finanţe şi buget” al programului liberal.

„În programul PNL, la pagina 89, începe capitolul „Finanţe şi buget”, care începe cu trei pagini de măsuri de acompaniere, de pregătire în economie a relaxării fiscale. Îl invit pe d-l Teodorovici să citească cu atenţie paginile 89, 90 şi 91 din programul de guvernare al PNL. (…) PNL s-a comportat onest, transparent şi a spus adevărul şi în dezbaterea publică cu premierul Ponta, şi în programul de guvernare unde am spus limbede, clar, ce trebuie făcut în prealabil relaxării fiscale”, a adăugat Predoiu.