Evenimentul Zilei > Politica > Lecție usturătoare pentru Iohannis: ”Niciun om, oricât de Superman ar fi, nu e mai important decât țara”
Lecție usturătoare pentru Iohannis: ”Niciun om, oricât de Superman ar fi, nu e mai important decât țara”

Lecție usturătoare pentru Iohannis: ”Niciun om, oricât de Superman ar fi, nu e mai important decât țara”

„E mai importantă ţara decât un om, oricât de Superman ar fi”, s-a exprimat fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, referindu-se la atitudinea Partidului Național Liberal care continuă să îl susțină pentru funcția de premier al României pe președintele formațiunii, Florin Cîțu, demis anterior printr-un număr record de voturi la moțiunea de cenzură.

Fostul ministru USR de la Transporturi susține că fosta coaliție de guvernare încă are toate șansele pentru a se reface, însă un astfel de demers presupune anumite sacrificii. Cătălin Drulă și-a exprimat speranța ca șeful statului, Klaus Iohannis, să realizeze, de asemenea, că țara este mai importantă decât un om, „oricât de Superman ar fi” acesta.

Cătălin Drulă: „Țara e mai importantă decât un om”

„Cred că sunt din ce în ce mai mulţi oameni din PNL care înţeleg că nu se mai poate cu Florin Cîţu, poate că şi preşedintele înţelege şi sper să înţeleagă că e mai importantă ţara decât un om, oricât de Superman ar fi, dacă îmi permiteţi o licenţă, şi că nu ne putem bloca într-un om cu ţara. Cred că încă există resurse în această configuraţie a Parlamentului rezultată în decembrie 2020, dacă nu, e cinstit până la urmă să mergem către alegători”, a declarat fostul ministru al Transporturilor.

Cătălin Drulă a susținut că are „semnale” că mulți liberali „cu capul pe umeri” nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă pe scena politică la momentul actual, în privința susținerii lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru.

Liberali „cu capul pe umeri” nu îl doresc premier pe Cîțu

Mai mult decât atât, useristul acuză că mulți PNL-iști nici măcar „nu l-au dorit președinte” al partidului. Întrebat dacă are informații în acest sens din interiorul PNL, Cătălin Drulă a spus, într-o emisiune Digi24: „Discuţiile care sunt private rămân private, dar am semnale că sunt mulţi oameni din PNL cu capul pe umeri, oameni pe care îi respect, pe care îi respectăm ca parteneri, care nu sunt în regulă cu ce s-a întâmplat. (…) Sunt mulţi care nici nu l-au dorit premier sau preşedinte, deci nu e o surpriză că există astfel de oameni. (…) Impresia mea este că sunt foarte mulţi oameni care înţeleg că omul este problema, nu soluţia şi soluţia înseamnă să avem alt premier.”