Editura Evenimentul si Capital

Avocatul Cătălin Drăgoi, lăsat de cămătari fără bani și fără două case. Moștenitorul celebrului muzician Sile Dinicu, hăituit (II)

Autor: | | 0 Comentarii | 14054 Vizualizari

De la sfârșitul anului 2016, vila din Lascăr Catargiu 43a, aflată în plin centrul Capitalei, în care a locuit artistul Sile Dinicu, a devenit scena unor evenimente greu închipuit. Porți sparte, catapulte cu fecale, amenințări cu moartea și cu violul, exhibiționism, bătăi etc. Victimele sunt membrii familiei Drăgoi, moștenitorii lui Sile Dinicu, iar agresorii sunt vechi cunoștințe de familie. Motivul îl constituie presupuse datorii fi nanciare, dar, în realitate, e vorba de dorința cămătarilor de a pune mâna pe o casă boierească. Polițiștii de la Secția 1, unde s-au adunat deja zece plângeri penale, sunt împărțiți în două tabere: cei care ridică din umeri și cei care îi protejează pe agresori. În acest timp, procurorii de la Parchetul Sectorului 1 n-au timp de fapte mărunte, iar procurorii de la DIICOT își declină competența

Cătălin Drăgoi, moștenitorul lui Sile Dinicu, a divorțat în 2009, lăsându-și fosta soție și fiica minoră să locuiască în apartamentul 2 din Lascăr Catargiu, apartament moștenit de la Sile și Vichi Dinicu. Înainte de divorț, avocatul Drăgoi l-a cunoscut pe Silviu Nicolae Zamfir, un om de afaceri căsătorit cu o colegă de serviciu a fostei soții. Între cei doi nu s-a legat o relație de prietenie, văzându-se, până în 2015, de vreo două ori, la evenimente publice. În 2015 însă, din senin, Silviu l-a sunat pe Cătălin și i-a propus să devină asociați. I-a spus că are multe proiecte în derulare, mulți bani de încasat, dar că are nevoie de un partener care să-i susțină cash flow-ul. Firma lui Zamfir, Moreca Expert Service, se ocupa de construcții. Cifrele arătau bine, sumele de încasat erau promițătoare, doar lichiditățile lipseau. În fața unei asemenea perspective, avocatul Drăgoi a acceptat să intre ca „investitor” în afacere. La început sumele solicitate de Zamfir au fost mici. Azi zece mii de lei, mâine douăzeci de mii. Întotdeauna Zamfir restituia banii, câștigându-i încrederea noului său partener. Firma a obținut un contract „bănos” pentru amenajarea unor spații comerciale din rețeaua Auchan, după preluarea de către francezi a rețelei Real din Romania. Iar primul șantier a fost la Oradea. Când s-au apucat de treabă, Zamfir i-a promis lui Drăgoi că îi cedează jumătate din acțiunile firmei, însă după ce vor termina lucrarea de la Oradea și înainte de a o începe pe cea de la Galați și Satu Mare. Căci afacerea se arăta una de lungă durată. Pentru a-i câștiga definitiv încrederea, Zamfir l-a numit pe Cătălin Drăgoi împuternicit al firmei Moreca, cu drept de semnătură în bancă.

O reîntâlnire „întâmplătoare” după 30 de ani

Drăgoi a început să bage bani în firmă, ca aport la capitalul de lucru. Nu i s-a părut nimic suspect atunci când, încasând facturile intermediare de la beneficiar, Zamfir îi restituia parțial sumele investite. Șantierul trebuia să meargă. Dar Zamfir venea cu noi și noi solicitări de bani lichizi, iar rezervele personale ale avocatului Drăgoi se cam epuizaseră. Atunci Zamfir l-a avertizat că dacă nu respectă termenele de execuție vor fi scoși de la lucrare și vor pierde și banii investiți până atunci. Iar fără cash nu au cum să respecte angajamentele contractuale. Așa a apărut varianta împrumutului cu dobândă, de la „prieteni”.

Când a început lucrarea din Oradea, Silviu Zamfir a ales să locuiască într-un hotel de lux din oraș. Cătălin Drăgoi a avut parte de o mare surpriză în respectivul hotel. Acolo l-a reîntâlnit, după mulți ani, pe Costel Dumitrescu, un vechi prieten de familie, care se prezenta consilier al patronului hotelului. Drăgoi îl cunoștea pe Dumitrescu de la sfârșitul anilor ‘80. Înainte de Revoluție, fostul fotbalist Marcel Pușcaș l-a adus pe Costel la restaurantul Nanjing, acolo unde șef de unitate era Dan Drăgoi, tatăl lui Cătălin. Marcel Pușcaș l-a rugat pe „nea Dan” să-l angajeze pe Costel la restaurant. Dan Drăgoi l-a angajat și s-a ocupat de educația lui Costel, ajutându-l să urce de la „băiatul din spate, de la gunoi”, la picol, ospătar și barman. Reîntâlnirea lui Dumitrescu părea întâmplătoare, iar Zamfir și Dumitrescu nu dădeau semne că s-ar fi cunoscut înainte.

„Prietenul” binevoitor sare cu banu’

Aflând „la un șpriț” despre problemele financiare ale celor doi, Costel Dumitrescu s-a oferit să le împrumute suma de 20 de mii de euro. Concubina sa, Radu Florentina, „tocmai își vânduse un apartament din București și dorea să investească banii în ceva” cu o dobândă „modică”, de 10% pe lună. Contractul de împrumut a fost făcut între Radu Florentina și firma Moreca Expert Service SRL, dar banii nu s-au dat prin cont, ci în numerar, la București. Cătălin Drăgoi a primit banii cash de la Costel și i-a depus în bancă în contul firmei Moreca. Sub pretextul că șantierul încă are nevoie de bani lichizi, Silviu Zamfir a mai împrumutat de la Florentina Radu încă 10 mii de euro, în aceleași condiții.

O „întâmplare” planificată

În luna decembrie 2015, Cătălin Drăgoi a început să aibă primele suspiciuni. Constatase că indiferent câți bani se încasau de la beneficiar, firma Moreca era tot îndatorată, iar profitul se ducea pe dobânzi. Atunci i-a cerut lui Zamfir să achite datoriile către cămătari și i-a transferat acestuia în cont echivalentul a 40 mii euro, ca să închidă împrumuturile. A luat decizia știind că urma să devină asociat în firmă și își dorea ca treaba să meargă bine. Mai târziu, a înțeles că totul făcea parte dintr-un plan, iar Zamfir și Dumitrescu se cunoșteau dinainte. Zamfir mai împrumutase de la Florentina Radu 60 de mii de euro în 2014 cu scadență în 2017, împrumut care avea să se răsfrângă curând asupra lui Drăgoi, atunci când cămătarii i-au cerut banii și casa în schimbul unor datorii care nu erau ale lui, ci ale lui Zamfir și ale firmei sale, Moreca SRL.

Presat de timp „lasă semn” locuințele familiei

La începutul anului 2016, șantierul de la Oradea funcționa, în ciuda unor disensiuni apărute între parteneri. Doar lichiditățile erau o problemă, așa că Silviu Zamfir a mai „împrumutat” de la Costel și Florentina încă 40 mii euro. În total, datoria lui Zamfir către cuplul Costel și Florentina ajunsese la 140 mii euro, iar acesta „le-a promis” creditorilor că le va garanta cu un apartament și o mașină de lux. De fapt, așa l-a amăgit Zamfir pe Drăgoi, prefăcându-se că își asumă împrumutul pe persoană fizică cu garanții personale. Dar totul făcea parte din plan. În timp ce se afla la București, Drăgoi a fost sunat de către Zamfir care i-a spus că a găsit niște prieteni de la care ar putea să împrumute bani, dar trebuie să se miște repede pentru că sunt presați de termenele din șantier. Motivând că el deja „lăsase semn” o casă și o mașină, Zamfir l-a convins pe Drăgoi să pună și el o garanție imobiliară pentru un termen scurt, de maxim 3 luni, când avea să predea lucrarea către beneficiar și să achite toate datoriile. Drăgoi a picat în plasă și și-a convins restul familiei să-l gireze cu apartamentele lor din vilă, ceea ce s-a și întâmplat. Sumele împrumutate au fost de 25 mii euro pentru o lună, cu o dobândă de 20% de la Popescu George Cristian și Soroceanu Mitriță, zis „Țuți”, pentru care Drăgoi a garantat cu apartamentul fratelui său, actorul Alexandru Drăgoi, 55 mii euro pe un contract acceptat de 71,5 mii euro (diferența o reprezintă camăta) de la Popescu Roberta Anamaria, soția lui Popescu Cristian, pentru care a garantat cu apartamentul nr 1 aparținând tatălui său, Dan Drăgoi, și 40 mii euro pe un contract de 48,8 mii euro (diferența o reprezintă camăta pentru 3 luni) de la Leonard și Sorin Ionescu, pentru care a garantat cu apartamentul numărul 2, moștenit de la Sile Dinicu. Pe Mitriță îl cunoștea din vedere, de la o petrecere a lui Zamfir, iar pe soții Popescu i-a văzut pentru prima dată atunci când au făcut actele de împrumut, fiind recomandați de Silviu Zamfir. În schimb, pe Leonard Ionescu îl cunoștea de vreo 30 de ani, ca și pe Costel Dumitrescu. Leonard este polițist local la inspecția de mediu a Poliției locale sector 6, venit în anul 2012 prin transfer. A lucrat la Oradea împreună cu Costel Dumitrescu la hotelul unde au stat Zamfir și Drăgoi. Iar în tinerețe a fost picol și ospătar la Nanjing, fiind coleg și prieten cu Costel Dumitrescu încă de acum 30 de ani, de când se cunoștea și cu familia Drăgoi.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:07 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA: „S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică

Articole salvate