Bomba lansată de americani în Hiroshima și la Nagasaki a distrus mii de vieți și a pus o pată neagră pe istorie. Dar în urma distrugerii de la cataclism, un erou s-a ridicat. 

Nu este vorba de un om… ci de un bonsai. În vârstă de aproape 400 de ani, copăcelul a devenit faimos în toată lumea după ce povestea sa a fost făcută publică.

Expus la U.S. National Arboretum din Washington bonsaiul, plantat în 1625, este considerat de mulți o minune. Copăcelul, care este de fapt un pin alb japonez, a aparţinut aceleiaşi familii timp de cinci generaţii, până în 1975, când a ajuns în Statele Unite ale Americii.

Pe 6 august 1945, copăcelul se afla la doar 3 kilometri de epicentrul bombei nucleare ce a explodat în Hiroshima. Dar nu a pățit nimic, iar radiațiile nu l-au afectat sub nicio formă. Ba mai mult, el a continuat să crească.

Mulți se întreabă de ce acest bonsai, renumit deja în întreaga lume, se află în America și nu în Japonia. Ei bine, Kathleen Emerson-Dell, cea care se ocupă de pinul alb japonez a declarat că acesta a fost un cadou de prietenie între două culturi diferite. În plus, până în 2001, când doi nepoți ai lui Masaru Yamaki (proprietarul bonsaiului) au început căutarea bătrânului arbore, nu se cunoșteau multe detalii despre el.