Evenimentul Zilei > Actualitate > Cât va mai rezista Regina Elisabeta? Prințul Charles, implicat într-un scandal al donațiilor. Combinații cu un rus condamnat pentru spălare de bani
Cât va mai rezista Regina Elisabeta? Prințul Charles, implicat într-un scandal al donațiilor. Combinații cu un rus condamnat pentru spălare de bani

Cât va mai rezista Regina Elisabeta? Prințul Charles, implicat într-un scandal al donațiilor. Combinații cu un rus condamnat pentru spălare de bani

Prințul Charles a fost implicat într-un nou scandal al donațiilor, după ce a apărut un om de afaceri rus, condamnat anterior pentru spălare de bani, care a donat jumătate de milion de lire sterline către organizațiile de caritate regale.

Moștenitorul tronului, Prințul Charles, a scris o scrisoare de mulțumire către omul de afaceri rus Dmitry Leus, după ce bancherul de 51 de ani a donat 535.000 de lire sterline Fundației Prințului și i s-a oferit să-l întâlnească personal, odată cu încheierea blocării pandemiei.

Cu toate acestea, comitetul de etică al fundației a concluzionat ulterior că nu ar putea accepta banii odată ce au descoperit că Dmitry Leus a fost condamnat pentru spălare de bani în Rusia natală, deși condamnarea a fost anulată ulterior.

Dar, mai degrabă decât să returneze donația cu șase cifre, se pare că a fost deviată în altă parte, directorul executiv adjunct al Fundației Prințului, Chris Martin, spunându-i lui Dmitry Leus că a fost transferată unei alte organizații caritabile a Prințului Charles, Children & the Arts, a raportat The Sunday Times.

Această organizație a negat că a primit vreodată banii și a spus că este în curs de lichidare

Dezvăluirile vin la doar o săptămână după ce moștenitorul celui mai de încredere asistent al tronului, Michael Fawcett, a fost forțat să demisioneze în urma acuzațiilor că ar fi ajutat la asigurarea unui CBE pentru un miliardar saudit care donase 1,5 milioane de lire sterline pentru organizațiile caritabile ale prințului Charles.

Potrivit The Sunday Times , Dimitry Leus și-a făcut donațiile după ce i-a fost promis de către un intermediar că va avea o întâlnire privată cu prințul Charles la un castel scoțian.

De asemenea, a raportat că domnul Fawcett l-a sfătuit pe bancher cu privire la modul de a-și îmbunătăți reputația și l-a prezentat directorilor de caritate cărora le-ar putea face alte donații.

Fundația Prințului a lansat acum o investigație cu privire la relațiile sale cu domnul Leus, în timp ce Clarence House a declarat într-o declarație către ziar: „Prințul de Țara Galilor sprijină pe deplin ancheta aflată acum în desfășurare la fundație”.

Dar acest lucru nu a anulat controlul din partea instituţiei scoțiene (OSCR), care a început o anchetă asupra fundației

Într-o declarație, OSCR se spune: „Este responsabilitatea tuturor administratorilor de caritate, a persoanelor care gestionează și controlează o organizație caritabilă, să acționeze în orice moment în interesul carității și să își respecte obligațiile legale în acest sens. În special, trebuie să se asigure că toate fondurile sunt cheltuite pentru atingerea scopurilor caritabile și să se asigure că subvențiile sau donațiile sunt utilizate în conformitate cu orice condiții impuse. Vom lua în considerare ce măsuri ulterioare, dacă este cazul, sunt potrivite, după ce vom reuși să analizăm pe deplin informațiile furnizate de organizația caritabilă”, mai spune sursa menţionată.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: