Cât timp poți păstra carnea de pui în frigider. Primele semne că nu mai este bună pentru consum

Carcase de pui. Sursa foto: Arhiva EVZ

Carnea de pui este prezentă în frigiderelor multor familii din România pentru că poate fi inclusă în diverse preparate. Multe gospodine nu știu, de fapt, cât de mult rezistă puiul ținut la rece și care sunt primele semne că nu mai este bun pentru consum.

Carnea de pui este prezentă în multe gospodării din România pentru că se prepară foarte ușor și poate fi introdusă în diverse mâncăruri. Toate gospodinele trebuie să știe că dacă puiul nu este păstrat în condiții optime, el se poate contamine cu diverse bacterii. Astfel, pregătirea și depozitarea lui sunt niște pași pe care trebuie să îi faci cu mare atenție.Multe persoane se întreabă cât de mult pot ține puiul în frigider. Experiții Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite au explicat că puiul crud poate sta în frigider timp de o zi sau maxim două. Același termen trebuie respectat și în cazul curcanului crud sau al altor păsării de curte. În ceea ce privește puiul gătit, el poate sta în frigider până la patru zile.Este recomandat să păstrezi puiul în frigider pentru că în acest fel vei preveni răspândirea bacteriilor, care tind să se dezvolte mai lent la temperaturi de sub 4 grade Celsius. Puiul crud trebuie păstrat în frigider într-un recipient etanș pentru ca sucul său să nu curgă pe alte alimente care să fie contamitate. În plus, puiul gătit trebuie pus tot într-un recipient ermetic.

Cât poți ține puiul în congelator

În cazul în care trebuie să păstrezi carnea de pui pentru mai multe zile, cel mai bine este să o lași în congelator într-un recipient etanș. Bucățile de pui crude pot sta în congelator până la nouă luni, iar un pui întreg poate fi păstrat timp de un an. În ceea ce privește puiul fiert, el poate fi păstrat între două și șase luni în congelator.

În plus, puiul care a depășit data de expirare pentru consum și a fost păstrat în condiții optime, ar putea fi încă bun pentru diverse preparate. Puiul este stricat numai când începe să aibă o culoare diferită. De asemenea, și mirosul lui este schimbat. În cazul în care simți un miros asemănător cu cel al amoniacului, atunci este clar că trebuie să arunci puiul. În plus, și textura mult prea moale a cărnii este un semn că puiul nu mai este bun pentru consum, potrivit Click.ro.