Carnea de pui este prezentă în frigiderelor multor familii din România pentru că poate fi inclusă în diverse preparate. Multe gospodine nu știu, de fapt, cât de mult rezistă puiul ținut la rece și care sunt primele semne că nu mai este bun pentru consum.
Cât poți ține puiul în congelator
În cazul în care trebuie să păstrezi carnea de pui pentru mai multe zile, cel mai bine este să o lași în congelator într-un recipient etanș. Bucățile de pui crude pot sta în congelator până la nouă luni, iar un pui întreg poate fi păstrat timp de un an. În ceea ce privește puiul fiert, el poate fi păstrat între două și șase luni în congelator.
În plus, puiul care a depășit data de expirare pentru consum și a fost păstrat în condiții optime, ar putea fi încă bun pentru diverse preparate. Puiul este stricat numai când începe să aibă o culoare diferită. De asemenea, și mirosul lui este schimbat. În cazul în care simți un miros asemănător cu cel al amoniacului, atunci este clar că trebuie să arunci puiul. În plus, și textura mult prea moale a cărnii este un semn că puiul nu mai este bun pentru consum, potrivit Click.ro.