Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cât mai are de suferit omenirea? Anunț crucial. Când va fi disponibil primul tratament
Cât mai are de suferit omenirea?  Anunț crucial. Când va fi disponibil primul tratament

Cât mai are de suferit omenirea? Anunț crucial. Când va fi disponibil primul tratament

Un tratament pentru cele mai severe simptome respiratorii cauzate de noul coronavirus ar putea trece de testele clinice cel mai devreme în această vară, a anunţat luni producătorul medicamentului, compania farmaceutică Roche.

Faza a treia de teste – ultima etapă înainte ca FDA să aprobe un medicament pentru comercializare – ar putea fi finalizată în acest caz până la vară, a spus Garraway. „La vară este un termen care pare rezonabil”.

FDA va decide atunci dacă va autoriza în regim de urgenţă medicamentul pentru a fi disponibil pe scară largă.

Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane a cerut totodată Genentech, membru al grupului farmaceutic Roche şi producătorul Actemra, să pună la dispoziţie 10.000 de doze din acest medicament pentru Stocul Strategic Naţional.

Preşedintele Donald Trump a îndemnat în mod public FDA să accelereze procedura de aprobare a medicamentelor existente sau a combinaţiilor medicamentoase considerate promiţătoare în tratarea COVID-19.

Medici din cadrul grupului operativ de la Casa Albă privind coronavirusul au îndemnat la precauţie în ceea ce priveşte oferirea desperanţe false publicului, în contextul în care oamenii de ştiinţă abia au demarat procesul – care va dura mai multe luni – pentru testarea eficacităţii şi siguranţei anumitor medicamente şi a dozajelor acestora pe pacienţi cu coronavirus.

FDA a aprobat recent teste pentru medicamentul Remdesivir, care se află de asemenea în faza de testare în China, şi a aprobat o combinaţie de hidroxiclorochină şi azitromicina pentru uzul compasional – o sintagmă utilizată de medici atunci când solicită utilizarea unui medicament neaprobat destinat pacienţilor în stare critică.

Potrivit comisarului FDA Stephen Hahn, testele se vor întinde pe mai multe luni, iar agenţia va desfăşura „procedura normal” înainte de a autoriza utilizarea publică a oricărui medicament pentru tratamentul COVID-19.

La începutul acestei luni, în timp ce epidemia de coronavirus lua proporţii pe teritoriul Statelor Unite, administraţia Trump a lansat un apel companiei elveţiene Roche, cerându-i să fabrice în masă kituri de testare pentru coronavirus, ale căror rezultate ar putea fi rapid procesate.

„Per ansamblu, există un număr de medicamente, toate autorizate pentru alte recomandări, pentru care există ipoteze interesante, potrivit cărora ar putea fi folosite împotriva coronavirusului”, a spus Garraway. „Disponibilitatea acestora va depinde, în primul rând, de răspunsul la întrebarea: sunt eficiente şi sigure? Înainte de a vedea datele, nu putem face speculaţii”.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: