Evenimentul Zilei a relatat ilegalitatea comisă de bancherul Iosif Pop, la vila pe care o construiește. Primăria Cluj a blocat lucrările dar bancherul continuă să construiască.
Fostul președinte al cele mai mari bănci din Transilvania, vreme de mai bine de 12 ani, bancherul Iosif Pop continuă lucrările la vila sa, deși acestea au fost blocate oficial de Primăria Cluj Napoca.
Vineri dimineața, muncitorii au revenit la vila bancherului Iosif Pop, din Cluj Napoca, și s-au apucat de lucru, ca și când nu ar fi contat că în cursul zilei de marți, lucrările au fost sistate de către Poliția Locală Cluj Napoca, ca urmare a faptului că nu a fost respectată autorizația de construire.
În cursul zilei de azi, o altă echipă de polițiști locali au mers la vila bancherului, situată pe strada Ady Endre 23, din Cluj Napoca, unde au constatat că muncitorii lucrează, în ciuda ordinului de oprire a lucrărilor, fapt ce este de natură penală. ”Se va întocmi în cursul zilei de luni o plângere penală și va fi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca”, a declaratun oficial al Primăriei Cluj Napoca.
Pe de altă parte, amenda aplicată lui Iosif Pop de către reprezentanții Primăriei CLuj Napoca nu a fost stabilitp, deoarece singura persoană să stabilească cuantumul, între sumele de 1.000 și 5.000 de lei, este doar primarul Emil Boc. ”A fost completat procesul verbal de contravenție dar nu s-a stabilit încă nicio sumă deoarece singurul abilitat de lege să stabiliească amenda este doar primarul”, spune un alt oficial.
Cu toate acestea, reprezentanții Poliției Locale Cluj susțin că agenții l-au notificat pe Iosif Pop să oprească lucrările deoarece sunt ilegale, și că acesta ar fi semnat acest proces verbal.
Ce construiește bancherul și nu îi pasă de legi Iosif Pop a devenit proprietarul unui teren și a unei case, situate în cel mai select cartier al Clujului, Andrei Mureșanu. Ulterior, ân cursul anului 2016, acesta a obținut o autorizație de construire care viza construcția unui garaj, a unui gard, a unei mansarde, lucrări de schimbare a acoperișului și anumite extinderi. Conform proiectului avizat spre neschimbare, Pop ar fi trebuit să păstreze cam 60 la sută din vechea casă.
Sâmbăta trecută, bancherul Pop a adus mai multe utilaje la fața locului și a demolat complet toată casa iar ulterior a săpat alte fundații și a început să toarne beton.
Pentru că nu a avut autorizație de demolare a vechii case și a executat lucrări care nu erau cuprinse în autorizația de construire, Poliția Locală a Primăriei Cluj Napoca a decis să oprească lucrările până la intrarea în legalitate.