Evenimentul Zilei > International > Cât de tare minte China cu privire la numărul victimelor?
Cât de tare minte China cu privire la numărul victimelor?

Cât de tare minte China cu privire la numărul victimelor?

Consilierii științifici ai guvernului britanic susțin că Republica Populară Chineză ascunde adevărul și că lucrurile ar fi chiar și de 40 de ori mai grave în ceea ce privește numărul oamenilor care au murit de COVID-19.

„Republica Cehă a achiziționat, de asemenea, 150.000 de truse de testare rapidă din China și au găsit probleme.” Raportul continuă, adăugând că „Un medic care a utilizat testele a descoperit că 80 la sută dintre kituri erau defecte și a revenit la testele de laborator convenționale, care sunt semnificativ mai lente ca procesare.”

Și alte țări precum Turcia, Georgia și Olanda au raportat probleme cu testele și măștile.

De când a izbucnit epidemia,  în decembrie, China a mințit în repetate rânduri.

Un studiu științific realizat la Universitatea din Southampton, în Marea Britanie, susține că, dacă ar fi acționat mai devreme, China ar fi făcut posibilă evitarea pandemiei.

În loc să acționeze imediat, guvernul chinez a așteptat până pe 23 ianuarie înainte de a emite ordine de carantină pentru cei 11 milioane de oameni care locuiesc în Wuhan. De asemenea, statul comunist lucra a acționat pentru reducerea la tăcere  și pedepsirea medicilor și oamenilor de știință care au încercat să tragă un semnal de alarmă. Mai mult, au mințit vreme îndelungată  întreaga lume, afirmând că nu există „nicio dovadă” de transmitere de la om la om.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: