Cât de periculoasă este rugina de pe maşini. Campionul Titi Aur explică ce trebuie să urmărească un șofer. Video

Cât de periculoasă este rugina de pe maşini. Campionul Titi Aur explică ce trebuie să urmărească un șofer. Video Sursa foto: arhiva EVZ

Multiplul campion național la raliu și expert în conducere defensivă, Titi Aur are o serie de sfaturi pentru cei care doresc să-și cumpere o mașină la mâna a doua. El a vorbit despre temerile șoferilor legate de rugina care macină caroseria vehiculelor, dar și despre cei care apelează la tot felul de improvizații pentru a trece de inspecțiile tehnice periodice.

Rugina este una dintre problemele cu care se confruntă mașinile mai vechi, pe care proprietarii încearcă să o ascundă, atunci când încearcă să o vândă. Este un lucru care s-a împământenit în mentalul celor care doresc să-și achiziționeze un autovehicul la mâna a doua.

O mașină cu caroseria ruginită necesită reparații suplimentare și, implicit, costuri mai ridicate de întreținere. În acest context, fostul campion de raliuri, Titi Aur, expert în condus defensiv a venit cu o serie de explicații menite să-i lămurească pe cei ce se tem de astfel de probleme.

Potrivit spuselor sale, în prezent, mașinile de pe piața auto mondială nu se mai confruntă cu astfel de probleme. Producătorii au găsit soluții tehnice pentru a le rezolva. Aceștia folosesc materiale mult mai rezistente la intemperii și care nu ruginesc atât de ușor la fabricarea componentelor importante.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În ziua de astăzi nu prea mai există, dar da, dacă există rugină, este o problemă! În afară de aspect poate fi și o problemă de siguranță. Dacă rugina există doar la elemente care nu sunt atât de importante, aripă sau portieră, este o problemă pentru că arată urât și trebuie rezolvată. Dar mașinile moderne nu prea mai au problema cu rugina”, a declarat Titi Aur.

Sfaturi pentru cei ce vor să cumpere o mașină second hand

Fostul campion de raliuri a vorbit și despre cei care doresc să-și achiziționeze o mașină folosită, la mâna a doua. El a atras atenția că cel mai bine este ca un cumpărător, mai puțin familiarizat, să apeleze la o cunoștință pricepută pentru sfaturi. Astfel, este mai bine, spune Titi Aur, ca cel ce își caută mașină să nu se grăbească și să achiziționeze un vehicul care ar putea avea probleme mai târziu.

Este de preferat să aștepte și să caute mai multă vreme până va găsi ceva care să corespundă din punct de vedere calitativ și al prețului pe care dorește să-l ofere.

„Dacă nu te pricepi tu, este bine să iei pe cineva care știe și, mai ales, unul care știe, dar care și dorește, pentru că sunt unii care știu, dar n-au chef. Mai bine să o cauți mai mult decât trebuie, decât să vezi pe urmă tot felul de hibe sau probleme majore. Este foarte greu de depistat, spre exemplu, dacă a fost reparată incorect maşina. Adică dacă are elemente sudate și dacă n-au fost sudate corect, aici este o problemă” a explicat Titi Aur.

Atelierele de reparații trebuie să respecte standarde de calitate

Fostul campion a precizat că inclusiv autoritățile ar trebui să se implice în această direcție și să impună standarde de calitate pentru service-urile auto care se ocupă de reparații. Atfel, cumpărătorul va avea siguranța că nu este păcălit de un alt șofer.

„Şi sistemul ar trebui să impună să se respecte calitatea lucrări. Adică atunci când autorizezi un service care să facă reparații la caroserie, să facă la anumite caroserii, sau la toate, dar ar trebui să aibă tot felul de aparate și specialiști. Trebuie să se respecte toate detaliile”, a explicat Titi Aur, în podcastul DC Conducem.