Candidata PSD Viorica Dăncilă a anunțat, pentru a scăpa de acuzații, că nu va mai purta ceasul despre care parlamentarul PNL Florin Roman a spus că ar costa circa 80.000 de lei. Dăncilă spune că nu vrea să mai dea subiect de scandal. Candidata PSD susține că toate ceasurile pe care le are sunt ieftine și că prețul lor este sub limita de la care este obligatorie includerea acestora în declarația de avere.

Dar dacă ceasurile sunt ieftine, se pare că nu la fel este situația în ceea ce privește binecunoscutele broșe purtate de fostul premier. „Am fost europarlamentar, mi-am putut permite să îmi cumpăr o broșă. 6400 de euro aveam salariu. Era chiria care costa destul de mult, dar oricum rămâneau. Era diurna, era un calcul, rămâneau niște bani. Este un salariu din care îți poți permite anumite lucruri”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Am zis să nu îl mai pun. Este un ceas pe care l-am primit de la soțul meu, în niciun caz de aur. Nu depășește 5.000 de euro. Dacă arăt ceasul vor veni cu un alt scandal. Măcar să îl rostogolească pe ăsta. Ca să ascundă lașitatea lui Iohannis vin ori cu cele patru case, ori cu ceasul”, a spus fosta șefă a executivului, demisă prin moțiune de cenzură.

„Am ceasuri, dar nu sunt de firme sau de marcă, sunt ceasuri pe care le-am asortat la rochia pe care o aveam sau la costum. Sunt ceasuri ieftine, pe care și le poate permite orice om modest din această țară. Fiecare poate avea un hobby, pentru mine ceasurile nu reprezintă un hobby. Nu sunt pasionată. Am și broșe”, a adăugat Dăncilă, potrivit digi24.ro.

Reamintim că scandalul ceasului a pornit după ce liderul deputaților PNL, Florin Roman, a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că nu a trecut în declarația de avere un ceas în valoare de peste 80.000 de lei.

„Îi reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune prevăzută de Codul Penal. Rămane apoi că doamnă Dăncilă să ne explice cum este să plângi pe umărul pensionarilor și tu să huzuresti în lux? Ceasul de aur al doamnei Dăncilă inseamnă echivalentul a 119 pensii minim garantate pe care le primesc mulți din cei cărora, candidatul PSD la prezidențiale le cere votul! Păi cum vine asta doamnă Dăncilă?! ”, a adăugat Roman.

Liberalul a atașat și fotografii cu ceasul fostului premier Viorica Dăncilă și prețul acestuia.

 

Te-ar putea interesa și: