Evenimentul Zilei > Monden > Cascada Bigăr, detronată. O altă minune a naturii, în topul preferințelor. Imaginile sunt incredibile. VIDEO-FOTO
Cascada Bigăr, detronată. O altă minune a naturii, în topul preferințelor. Imaginile sunt incredibile. VIDEO-FOTO

Cascada Bigăr, detronată. O altă minune a naturii, în topul preferințelor. Imaginile sunt incredibile. VIDEO-FOTO

Cascada Vadu Crișului din Munții Piatra Craiului, se află pe malul stâng al Crișului Repede, aproape de intrarea în peșterea Vadu Crișului. Este o altă minune a naturii pe care turiştii o au pe lista de preferinţe.
După prăbușirea cascadei Bigăr, o altă minue a naturii a intrat în preferințele turiștilor din România. Are o înălțime de 9 metri și o priveliște care îți taie răsuflarea. Este vorba despre cascada Vadu Crișului din Munții Piatra Craiului.

Cascada de la Vadu Crișului poate fi văzută și de la ferestrele trenurilor care străbat defileul Crișului Repede. Puțini știu însă că această cădere de apă este de fapt una artificială. În trecut, apele care ieșeau din peștera de la Vadu Crișului se vărsau în râu după ce coborau panta, destul de lină, aflată în partea dreaptă a ieșirii din subteran.

În perioadele mai secetoase, cea mai spectaculoasă și cea mai cunoscută cascadă din munții Pădurea Craiului, cascada de la Vadu Crișului, își ascunde șuvoiul înspumat în spatele unui baldachin natural de calcar.

Cascada Vadu Crişului – Destinația de ecoturism Pădurea Craiului

Patul cascadei are o nișă prin care se poate simți puterea și viteza apei. Din anul 1955 peșterea Vadu Crișului și cascada, cu întregul defileu, au fost declarate rezervație naturală. Cascada poate fi admirată și de cei ce călătoresc cu trenul pe ruta Oradea-Cluj

Cum se poate ajunge la cascadă Vadu Crișului din Munții Piatra Craiului

– cu trenul până la halta Peștera pe ruta Cluj-Oradea;
– cu trenul până la Vadu Crișului sau Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângă calea feratâ (2 km), până la halta Peștera;
– cu mașina dinspre Vadu Crișului: puteţi lăsa mașina lângă terenul de fotbal din Vadu Crișului și pe urmă mergeţi pe calea ferată sau urmaţi noul traseu turistic Cerc Roșu;

Cascada Vadu Crișului | Călător în Apuseni

– cu mașina dinspre Șuncuiuș: puteţi lăsa mașina în fața gării din Șuncuiuș și pe urmă pe jos pe lângâ calea feratâ (2 km), până la halta Peștera, informează welcometoromania.

Are o cădere de 9 m, ajungând într-un bazin adânc săpat în calcar iar apoi în apele Crişului Repede.

Cascada Vadu Crișului

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: