Evenimentul Zilei > Monden > Casa Regală se pregătește pentru o nouă lovitură. Harry zguduie tronul viitoarei regine
Casa Regală se pregătește pentru o nouă lovitură. Harry zguduie tronul viitoarei regine

Casa Regală se pregătește pentru o nouă lovitură. Harry zguduie tronul viitoarei regine

Anunțul lansării unei cărți de memorii ale Prințului Harry pune Casa Regală pe jar. Regina Elisabeta nu se teme de critici, însă Prințul Charles și Prințul William au fost deja avertizați să se aștepte la un atac de amploare. Suverana din Marea Britanie se îngrijorează cu privire la un alt aspect, însă, anume: viitorul ducesei de Cornwall la conducerea Casei Regale.

Cartea de memorii anunțată de Prințul Harry stârnește tensiuni în Casa Regală. Dacă despre Regina Elisabeta se poate spune că va fi evitată de criticile nepotului său, situația stă puțin mai diferit în ceea ce îi privește pe Prințul Charles și Prințul William. Potrivit presei internaționale, amândoi au fost avertizați să se pregătească de atacuri din partea lui Harry.

Cu toate acestea, Regina Elisabeta nu este foarte liniștită. Surse apropiate familiei regale spun că persoana pentru care se îngrijorează cel mai mult suverana este Camilla, Ducesa de Cornwall, notează Daily Mail.

„Hai să fim sinceri, Harry nu a fost deloc apropiat Ducesei de Cornwall”, au declarat sursele citate. „Dacă Harry are de gând să prezinte relația cu ea în cartea pe care a anunțat că o va scrie, s-ar putea ca acest lucru să aibă daune importante în contextul în care Charles pregătește terenul ca ea să fie regină”, au mai explicat sursele.

Casa Regală se pregătește pentru o nouă lovitură

Experții Casei Regale sunt de părere că Prințul Harry a întrecut de mult timp limita, iar acțiunile sale dau naștere unor „lovituri psihice”. Potrivit declarațiilor experților din Casa Regală, Harry a trecut de mult timp de „punctul de întoarcere”.

„Regina a avut grijă să lase ușa deschisă, dar Harry a trecut de punctul de întoarcere – nu îl văd revenind în Marea Britanie, așa că da, vorbim despre o nouă lovitură”, a spus comentatorul Phil Dampier de la Casa Regală, pentru The Sun.

Prințul Harry, duce de Sussex, lucrează de aproximativ un an la o carte de memorii. Lucrarea este redactată în colaborare cu un fost jurnalist de la Los Angeles Times, pe numele său JR Moehringer.

Jurnalistul, laureat al premiului Pulitzer, este un maestru al genului memorialistic, el ajutându-i, de-a lungul anilor, să-și scrie memoriile și pe tenismenul Andre Agassi sau pe Phil Knight, cofondatorul Nike.

Ediția revăzută, adăugită și completă a suferințelor prințului

Lucrarea, care va fi publicată de Penguin Random House, își propune să fie relatare definitivă a experiențelor, aventurilor, pierderilor și lecțiilor de viață care au ajutat la modelarea tânărului prinț. Harry susține că își va povesti viața nu prin prisma celui născut prinț, ci a omului care a devenit.

Oricât de inofensive ar fi aceste vorbe, toată lumea știe că succesul cărții nu poate veni decât de la dezvăluirile picante pe care le va face prințul. Acesta este, de altfel, și marele risc. Surse apropiate de familia regală britanică îl avertizează pe Harry că ar putea intra în bucluc.

Harry riscă un val de procese

„S-ar putea să existe o dispoziție către membrii personalului regal de a răspunde oricăror afirmații pe care le consideră inexacte. Poate că s-ar închide ochii dacă membrii personalului s-ar folosi de prieteni sau membri ai familiei pentru a corecta anumite informații. Acestea sunt discuțiile care se poartă în acest moment și, desigur, căile de atac legale sunt întotdeauna disponibile în cazul în care cartea ar afecta în mod nedrept membrii personalului”, s-au exprimat unele voci.

Se vehiculează că Penguin Random House ar fi plătit 28 de milioane de lire sterline pentru un pachet de patru cărți, care include și o carte de „wellness”, scrisă de consoarta Prințului Harry, Meghan Markle. Random House a anunțat că prințul își va dona drepturile financiare în scopuri caritabile.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: