Evenimentul Zilei > Actualitate > Casa Nationala de Asigurari vrea contracte cu pacientii
Casa Nationala de Asigurari vrea contracte cu pacientii

Casa Nationala de Asigurari vrea contracte cu pacientii

Pana la sfarsitul lunii ianuarie, asiguratii din Romania trebuie sa incheie contracte directe cu Casele de Asigurari de Sanatate.

Pe baza acestora se vor stabili drepturile si obligatiile ce trebuie respectate de ambele parti. Asiguratii vor avea dreptul sa-si aleaga furnizorii de servicii medicale, precum si casele de sanatate la care se asigura.

Ei trebuie sa fie inscrisi pe lista unui medic de familie, iar schimbari vor putea face numai dupa expirarea a cel putin sase luni de la data inscrierii pe listele acestuia.

"Pentru depistarea precoce a bolilor, fiecare asigurat va fi informat permanent de casele de asigurari de sanatate cum sa-si pastreze sanatatea si la ce riscuri se expune in cazul consumului de droguri, tutun, alcool", a spus Cristian Vladescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari.

Casele de asigurari, pe langa faptul ca trebuie sa informeze asiguratii asupra drepturilor ce li se cuvin, sunt obligate sa asigure confidentialitatea datelor pacientilor, sa verifice cum se prescriu si se elibereaza medicamentele gratuite si compensate si sa asigure calitatea serviciilor din pachetul de baza.

De asemenea, asiguratorii au dreptul sa verifice in ce masura isi platesc asiguratii contributia la fondul de sanatate si sa aplice penalizari in cazul unor intarzieri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News