Evenimentul Zilei > International > Casa în care s-a ascuns „El Chapo”, premiu la loterie. Mexicanii pot câștiga proprietăți fabuloase cu un bilet de 12 dolari
Casa în care s-a ascuns „El Chapo”, premiu la loterie. Mexicanii pot câștiga proprietăți fabuloase cu un bilet de 12 dolari

Casa în care s-a ascuns „El Chapo”, premiu la loterie. Mexicanii pot câștiga proprietăți fabuloase cu un bilet de 12 dolari

În 2014, baronul mexican al drogurilor Joaquín „El Chapo” Guzmán devenea faimos în întreaga lume pentru că reușiea să dispară din "ascunzătoarea" sa, deși aceasta era înconjurată de forțe impresionante.

Imobilul în care se ascundea „El Chapo” a suferit recent unele modificări, dat fiind că guvernul mexican a hotărât să-l ofere ca premiu la o loterie națională.

Camerele de supraveghere care acopereau fiecare centimetru pătrat din jurul modestei locuințe au fost eliminate. Mai mult, gaura de sub o cadă prin care Guzman a reușit să ajungă la rețea de tuneluri de dedesubt este acum acoperită cu o placă de beton. Mai mult, casa a primit o zugrăveală nouă.

Loteria proprietăților confiscate

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a vorbit despre loteria proprietăților confiscate, dar nu a menționat istoria casei. O casă frumoasă într-unul dintre cele mai frumoase cartiere din Mexico City și o lojă privată pe renumitul stadion Azteca au atras mai multă atenție decât „Casa din Culiacán” a lui El Chapo., pentru că la loterie sunt puse ca premii 22 de imobile confiscate
Proprietatea are aproximativ 260 de metri pătrați și este situată, într-un cartier numit Libertad. Guvernul estimează valoarea locuinței, care are numai două dormitoare, la 183.000 de dolari.

Casa a stat abandonată de ani de zile, mai ales că forțele de ordine au făcut unele pagube când au cercetat-o după fuga lui El Chapo. Nu e vorba de o proprietate luxoasă. Nu are nici piscină, nici alte facilități obișnuite ăn locuinșele baronilor drogurilor.

Ascunzătoarea nu i-a purtat cine știe ce noroc lui El Chapo

De altfel, casa nu i-a purtat cine știe ce noroc lui Guzmán, Chiar dacă a reușit să scape, a rămas în libertate numai câteva zile. Pe 22 februarie 2014, a fost capturat la Mazatlan.

La mai puțin de un an și jumătate după arestare, în iulie 2015, Guzmán a reușit încă o evadare de senzație dintr-o închisoare mexicană de securitate maximă. S-a strecurat printr-un tunel săpat până la scurgerea dușului din celula sa și fugit cu o motocicletă prin acest tunel .
A fost capturat din nou șase luni mai târziu în Los Mochis, Sinaloa.
Guzmán a fost extrădat în Statele Unite, judecat, condamnat și condamnat la închisoare pe viață în iulie 2019.
Extragerea este programată miercuri, cu o zi înainte ca Mexicul sărbătorească Ziua Independenței. Este pentru prima dată când loteria națională a Mexicului oferă proprietăți. Încasările sunt destinate sportivilor care au reprezentat Mexicul la Olimpiadă. Premiile constau în 22 de proprietăți, iar un bilet costă aproximativ 12 dolari americani, scrie ABC News.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: