Cărțile electronice, biblioteci la purtător. Unde găsiți cărți accesibile gratuit

Cărțile electronice, biblioteci la purtător. Unde găsiți cărți accesibile gratuit

Tot mai multe edituri decid în această perioadă să ofere gratuit cărți în format electronic. Sunt disponibile cărţi virtuale pentru copii şi părinţi. Iar în plus dispozitivele necesare (e-book reader-e) sunt vândute cu discount și cu livrare, prin curier, la domiciliu.

Cărţile electronice au preţuri mai mici decât cele fizice. Acestea sunt extrem de practice deoarece se pot citi oricând şi oriunde. Multe site-uri oferă cărţi electronice gratuite în format pdf pe care le puteţi descărca pe un e-book. Editura Humanitas oferă o serie de titluri gratuite de citit prin biblioteca virtuală.

Iată câteva titluri pe care le puteți descărca: “Pelerinul vrăjit” de Nikolai Lesckov, “Omul fără însuşiri” de Robert Musil, “Rosa Alchemica şi alte scriei” de William Butler Yeats, “Inimi cicatrizate” de Max Bleker, “Scrisori către tata” de Franz Kafka, “Alice în Ţara Minunilor” de Lewis Carrolll, dar şi “Din viaţa familiei Ion C. Brătianu” de Sabina Cantacuzino, “Ţara pe care o iubesc” de Maria Regina României sau “Regele Carol I al României” de Paul Lindenberg.

Și Amazon.com oferă cărţi fără drept de autor gratuit. Scribd.com şi 101books.ru au, de asemenea, o sumedenie de titluri care sunt descărcabile în formate compatibile cu cărțile electronice, gratuit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lecturi spirituale

”În aceste zile de autoizolare la domiciliu și carantină, când este nevoie poate mai mult ca niciodată și de hrană pentru suflet și pentru minte, Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei vine în întâmpinarea cititorilor cu mai multe surprize plăcute: o „bibliotecă” digitală gratuită, cât și posibilitatea audierii unor lecturi”, e anunțul editurii.

10.000 de cărți în limba română, gratis sunt disponibile și aici, o secțiune aparte fiind destinată lecturilor inspirate din viețile și faptele Sfinților Părinți ai ortodoxiei.

Cărți pentru copii

Dar sunt disponibile și biblioteci întregi cu cărți electronice gratuite pentru copii.  De exemplu: CartiBuneGratis, portal remandat în special pentru elevi. Aceasta  este o bibliotecă online cu cărți din literatura romană clasică. Bublioteca Judeţeană  ”Octavian Goga” din Cluj-Napoca oferă cititorilor 5.500 de cărți gratuite în format electronic.

 E-book, bibliotecă la purtător

Unul din cele mai răspândite e-book-uri este produsul Kindle. În acest moment prețul unei astfel de tablete este în jurul sumei de 500 de lei, însă pe piața second-hand, dispozitivele sunt mult mai ieftine, prețurile începând de la 100 de lei. În varianta basic, un astfel de gadget poate acoperi, cantitativ, o bibliotecă generoasă – aproximativ 2000 de titluri, disponibile oricând, oriunde.

În plus, cărțile electronice sunt eco-friendly. Un schimb activ de informații se întâmplă și pe Facebook, unde puteți găsi m ai multe grupuri, cu mii de membri pasionați de lectură și e-reader-e.